Nyheter

Får tycka till om kommunens bostadsplaner

Nyheter Länsstyrelsen, grannkommuner, politiker och tjänstemän får tycka till om kommunens bostadsplaner för de kommande fyra åren.

Värnamo kommuns plan för bostadsförsörjning 2021-2025 är ett strategiskt dokument där kommunen slår fast hur kommunen ska arbeta för att skapa förutsättningar för alla i kommunen att leva i goda bostäder och att främja att ändamålsenliga åtgärder för bostadsförsörjningen förbereds och genomförs. Planen utgör underlag för planläggning enligt plan- och bygglagen (PBL) när det gäller det allmänna intresset av bostadsbyggande och utveckling av bostadsbeståndet.

Planförslaget har arbetats fram av tjänstepersoner på kommunledningsförvaltnings mark- och exploateringsavdelning i samarbete med tjänstepersoner från andra berörda förvaltningar och avdelningar inom kommunen. Enligt lagen ska kommunen samråda med andra kommuner som berörs av planeringen och ge länsstyrelse och andra regionala organ tillfälle att yttra sig. Därför inbjuds dessa tillsammans med kommunens förvaltningar, nämnder och politiska partier att ta del av samrådsförslaget.

– Ursprungligen skulle samrådstiden ha varit till och med den 27 november. Vi vi valde att förlänga till den sista december, så att alla som vill får möjlighet att dela med av sig sina tankar och idéer, säger Hans-Göran Johansson, kommunstyrelsens ordförande.

Taggar

Dela