Nyheter

Får fortsätta med matinköp till riskgrupper

Får fortsätta med matinköp till riskgrupper

Nyheter Kommunstyrelsen beviljar Svenska kyrkan stöd för att fortsätta med matinköp och hemleverans till riskgrupper.

Kommunstyrelsen beviljar Svenska kyrkan stöd för att fortsätta utföra inköp och hemleverans av livsmedel och läkemedel till riskgrupper.

På kommunstyrelsens sammanträde diskuterades ekonomiskt stöd till kyrkorna i Värnamos verksamhet med inköp av mat och läkemedel till personer i riskgrupp. I Värnamo kommun har Svenska kyrkan samordnat en ekumenisk verksamhet med 90–110 leveranser/månad. Verksamheten har drivits genom stöd av MSB, Myndigheten för samhällsskydd och beredskap. Den 31 oktober slutade myndigheten att ge sitt stöd till organisationer som under pandemins första sex månader säkerställt inköp och hemleveranser av livsmedel och läkemedel till människor i riskgrupp. Eftersom omsorgsförvaltningen inte har kapacitet i bemanningen att överta uppgiften inom en överskådlig framtid, blev frågan ett ärende för kommunstyrelsen.

Kommunstyrelsen beslutade att under sex månaders tid ersätta Svenska kyrkan med 17 000 kronor per månad med start den 1 november för att kunna fortsätta med samordningsverksamheten. Ett beslut som välkomnas av samfundet.

– Det var jätteroligt att höra. Det tar ju mycket tid och är ett omfattande arbete, så det här betyder mycket för oss. Det är en bekräftelse på att kyrkan behövs och det betyder mycket för alla inblandade att vi kan gå apoteksärenden, handla mat med mera, säger Marie Nilsson, diakon i Svenska kyrkan i Värnamo.

Taggar

Dela