Nyheter

Får extra bidrag för golvbyte

Nyheter Värnamo Frisksportklubb får ett extra bidrag för att kunna byta golv i bastun vid Lerdala.

Värnamo Frisksportklubb får ett extra bidrag för att kunna byta golv i bastun vid Lerdala. Bild: Riksbanken

Värnamo Frisksportklubb har nu ett tioårskontrakt för hyra av Lerdala. Huset är i dåligt skick och föreningens medlemmar målade hus och uthus 2023 och bekostade allt själva. Nere vid sjön har klubben en vedeldad bastu. Den är cirka 30 år gammal och används flitigt av klubben både under sommar- och vinterhalvåret. Dess höga nyttjande har dock resulterat i att golvet ruttnat sönder och behöver bytas ut.

Mot den bakgrunden beslutade sig Värnamo Frisksportklubb att vända sig till Värnamo kommun för att ansöka om ett extra bidrag på totalt 38 000 kronor för att byta golvet. Tjänstepersoner på fritidsavdelningen anser utifrån inskickat underlag att bastun är viktig för Frisksportklubbens verksamhet, eftersom den skapar en naturlig social miljö för föreningen. Därför föreslog tjänstepersonerna att kommunen ger ett bidrag på 25 procent av den begärda summan, 9 500 kronor, till frisksportsklubben. Teknik- och fritidsnämnden gick på tjänstepersonernas linje.

Taggar

Dela


1 reaktion på Får extra bidrag för golvbyte

Vad är det för extra bidrag? Vad man kan läsa i texten så finns inget tidigare bidrag. Så då är det väl bara ett bidrag och inget extra…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *