Nyheter

Får bidrag för motorköp 

Nyheter Sportdykarklubben Amfibia vill köpa tre nya båtmotorer. Nu har tekniska utskottet sagt sitt i ärendet.

SDK Amfibia får ett extra bidrag av kommunen på 15 000 kronor som ska användas för att köpa in en ny båtmotor till sin jofabåt. Bilder: Arkivbilder. Montage: David Alin

SDK Amfibia har hos kommunen ansökt om ett extra bidrag på 262 970 kronor för att köpa tre nya båtmotorer till föreningens två båtar. Föreningen skriver i sin ansökan att de har två båtar som används i deras barn- och ungdomsverksamhet: en katamaran stationerad i Hamburgsund på västkusten samt en jofabåt som står på trailer och främst används i närområdet.

Föreningen uppger i ansökan att motorerna som finns på båtarna i dag är gamla och behöver bytas ut till miljövänligare motorer. Föreningen uppger att kostnaden för att byta ut motorn på jofabåten är 116 990 kronor och för att byta ut de två motorerna på katamaranen är kostnaden 145 980 kronor. Föreningen hade 45 medlemmar i åldern 7-20 år under 2021 och totalt 499 deltagartillfällen. Föreningen ser att det finns goda möjligheter för verksamheten att växa ytterligare inom de närmsta åren och Amfibia menar att nya motorer skulle bidra till att barn- och ungdomsverksamheten kan fortsätta på ett miljövänligt och säkert sätt. 

Kommunens fritidsavdelning konstaterar att föreningen vill göra en viktig satsning för sin barn- och ungdomsverksamhet och anser att det är rimligt att bevilja bidrag till jofabåten då den nyttjas i verksamheten som främst bedrivs i närområdet och vill stödja föreningens initiativ. Fritidsavdelningen föreslog att Amfibia skulle beviljas 15 000 kronor för en ny motor till jofabåten och tekniska utskottet beslutade på sitt senaste möte att gå på fritidsavdelningens linje. 

Taggar

Dela