Nyheter

Få försäljningar av bostadsrätter i Värnamo

Nyheter Mellan januari och mars såldes 29 bostadsrätter i Värnamo kommun. Det är relativt få sett till aktiviteten på bostadsmarknaden i kommunen under de senaste tolv månaderna, samt det historiska snittet för den här tiden på året, visar ny mäklarstatistik.

Få försäljningar av bostadsrätter har skett i Värnamo det senaste kvartalet, visar ny mäklarstatistik. Arkivbild

Under januari till mars såldes det tolv färre bostadsrätter i Värnamo än snittet för det senaste året.

Det här visar ny statistik från Svensk Mäklarstatistik som Newsworthy har analyserat.

De sålda bostadsrätterna i Värnamo kommun hade ett genomsnittligt pris på 1,3 miljoner kronor. I fjol gjordes 35 affärer vid den här tiden på året.

I hela Jönköpings län såldes 654 bostadsrätter för i snitt 2,1 miljoner kronor.

Statistiken visar även på en kännbar prisnedgång i Värnamo kommun. Medelpriset på försäljningarna av bostadsrätter i kommunen var 4 procent lägre än för tre månader sedan. I hela Jönköpings län däremot ökar priserna på bostadsrätter. I hela länet noterades en prisuppgång på 5 procent.

Få försäljningar av villor

Mellan januari och mars såldes 34 villor i Värnamo kommun. Det är relativt få sett till aktiviteten på bostadsmarknaden i kommunen under de senaste tolv månaderna, samt det historiska snittet för den här tiden på året.

Under januari till mars såldes det 15 färre villor i Värnamo än snittet för det senaste året.

De sålda villorna i Värnamo kommun hade ett genomsnittligt pris på 3,0 miljoner kronor. I fjol gjordes 60 affärer vid den här tiden på året.

I hela Jönköpings län såldes 494 villor för i snitt 2,9 miljoner kronor.

Statistiken visar även på en kännbar prisuppgång i Värnamo kommun. Medelpriset på försäljningarna av villor i kommunen var 4 procent högre än för tre månader sedan. Även i hela Jönköpings län ökar villapriserna. I hela länet noterades en prisuppgång på 1 procent.

Bland kommunerna i Jönköpings län stiger priserna på villor i fem av sju kommuner (där det redovisats uppgifter om prisutveckling). Störst var ökningen i Gislaved där priserna steg med 11 procent. I Vaggeryd däremot sjönk priserna med 7 procent. Notera att det på grund av få försäljningar saknas uppgifter om prisförändringar för villor i sex av länets 13 kommuner.

Inga försäljningar av fritidshus

Mellan januari och mars noterades inga försäljningar av fritidshus i Värnamo.

I hela Jönköpings län såldes tre fritidshus för i snitt 2,4 miljoner kronor.

Källa: Pressmeddelande från Newsworthy

 

Taggar