Nyheter

Ewes investerar 6,5 miljoner i nya maskiner

Ewes investerar 6,5 miljoner i nya maskiner

Nyheter Dags för återstart! Fast ärligt talat har hjulen aldrig riktigt slutat rulla på Ewes AB, inte ens när covid-19 slog till som värst under våren.

Nya maskiner i Bredaryd

Vi har haft en stor fördel av att vi på Ewes började med ett tufft effektiviseringsarbete redan 2018 inom områdena ledning, personal, och ekonomistyrning. När pandemin slog till och orderingången minskade hade vi en bra likviditet och inte någon övertalighet av personal att tala om, det köpte oss lite värdefull tid att ställa om, säger bolagets vd Anton Svensson.

Han är tydlig med att det är tack vare ett aktivt ledningsgruppsarbete och bra dialog med fackliga motparter som bolaget hittills har kunnat hålla en förhållandevis låg permitteringsnivå. Transparens och flexibilitet har varit nyckelord.

– Våra strategier att kompetensutveckla personal, automatisera och jobba med ett vinstmål istället för omsättningsmål har gjort att vi till och med kunnat växa på vissa affärsområden under perioden, medan andra bara minskat marginellt.

Och även om faran är långt ifrån över så tror Ewes ledning starkt på framtiden. Ewes har börjat hösten med att ta emot leverans av tre stycken nya fjäderlindningsmaskiner för ett sammanlagt värde om 6,5 miljoner kronor. En investering nästan dubbelt så stor än den normala takten, men nödvändig att göra för att fortsätta utveckla bolagen inom Ewes-gruppen framåt. Två av maskinerna installeras nu i Bredaryd, medan en kommer att gå vidare till ett av dotterbolagen på Balkan.

– Ja, att kontinuerligt förnya vår maskinpark är viktigt för att inte tappa vår position på marknaden, oavsett Corona. Vårt bolag startades 1935 i en tid av oro, depression och upptakt till krig. Vi på Ewes kommer att ta oss igenom detta också. Våra produkter behövs i framtiden med och utan fjädrar stannar världen.

Taggar

Dela