Nyheter

Eva fick C-stipendium

Nyheter Årets entreprenörsstipendium hos Centern delades ut av den omvalda kretsordföranden Eva Eriksson från Bredaryd till Eva Andersson för sin långvariga kamp för att starta upp grön omsorgsverksamhet i privat regi på sin gård Anneberg utanför Hånger.

Johanna Jönsson fick tack från Eva Eriksson för sitt mycket engagerade arbete för flyktingars situation  [1/2]

Eva Eriksson gratulerade Eva Andersson till entreprenörsstipendiet  [2/2]

Här får personer med förståndshandikapp möjlighet till en daglig verksamhet bland hästar, hundar, katter och kaniner. Verksamheten som tarvades under höstan 2015 med åtta platser har idag 14 platser och en kö till verksamheten, som är mycket uppskattad.

Centerpartiets årsstämma i Värnamo kommun hölls i Gummifabriken och gästades av Centerpartiets migrationspolitiska talesperson Johanna Jönsson. Under dagen hade hon besökt företagsfamiljen Ha som startat restaurangkedjan Rosegarden och Studieförbundet Vuxenskolan som har en stor verksamhet för integration. Johanna Jönsson pläderade för en migrationspolitik som fokuserar på att flytta fokus från problem till lösningar, där arbete och bostäder är två viktiga nyckelfrågor.

Till ny styrelseledamot i kretsstyrelsen utsågs Mikael Karlsson och Christoffer Viking Lööv från CUF. I övrigt omvaldes ordföranden Eva Eriksson, Bredaryd, Theresa Eriksson, Stefan Bjällsjö och Annelie Hermansson från Värnamo, Johan Hilding, Hånger, Stefan Widerberg, Horda, Katarina Landin, Bredaryd och Torbjörn Egerhag, Bor. Kassören Laila Sedin adjungerades till styrelsen. Maria Johansson valdes att leda valkommittén och Helena Ruderfors nomineringskommittén inför valet 2018.

Vid stämman rapporterade kommunstyrelsen Hans-Göran Johansson om vägen till att få utmärkelsen Årets kommun 2016 och regionpolitikern Raymond Pettersson om arbetet i region Jönköpings län, där länets tre sjukhus alla ligger i toppskiktet bland landets sjukhus och om satsningen på el-bussar i Värnamo till sommaren.

Taggar

Dela