Nyheter

EU-politiker på besök

EU-politiker på besök

Nyheter Under fredagseftermiddagen fick Socialdemokraterna i Gnosjö besök av EU-parlamentariker Olle Ludvigsson.

Ett 20-tal personer kom till mötet för att lyssna till Olle Ludvigsson.  [1/2]

Ordförande Kari Parman Olle Ludvigsson för hans medverkan.  [2/2]

Under ledning av Arbetarekommunens ordförande Kari Parman samlades på fredagen ett drygt 20-tal engagerade deltagare från Gnosjö och Värnamo för givande intressanta samtal med EU parlamentariker Olle Ludvigsson

Samtalet kretsade ring den Socialdemokratiska EU-presentationen i allmänhet och om hur Storbritanniens utträde från EU kommer att påverka den europeiska unionen och Sverige.

Olle berättade att roamingavgifterna kommer att försvinna i EU nu på våren och att deras arbete i Bryssel resulterat i en lagstiftning som ger alla rätt att öppna ett konto i en bank. Detta har hittills inte varit självklart eftersom bankerna kunnat tacka nej till personer som bedömts vara olönsamma för banken.

Även det strandade frihandelsavtalet TTIP diskuterades.
Att Europa inte ännu hämtat sig efter den ekonomiska krisen som drabbade oss under början av 2000-talet konstaterades men också att de flesta länderna inom unionen börjat få ordning på finanserna och att prognosen för en ekonomisk tillväxt var god.

Efter två timmars intensiva och lärorika diskussioner tackade ordförande Kari Parman Olle Ludvigsson för hans medverkan och överlämnade  en present från Gnosjö Socialdemokratiska Arbetarekommun i form av en bok och en ros.

Taggar

Dela