Nyheter

Ett smakfullt koncept

Nyheter Restaurang Smakfullt i Forsheda med Maria Axelsson och Patrik Hilding i spetsen ser ljust på framtiden.  

Restaurang Smakfullt i Forsheda med Maria Axelsson och Patrik Hilding i spetsen ser ljust på framtiden. Bild: David Alin  [1/6]

Bild på ena matsalen, som har fått sig ett ansiktslyft under åren. Bild: David Alin  [2/6]

Bild på den andra matsalen, som ligger vägg i vägg med konferenslokalen. Bild: David Alin  [3/6]

Bild på konferenslokalen. Bild: David Alin  [4/6]

Forsfast, Trelleborg och Vibracoustic har installerat nytt ljudsystem och en bildskärm för presentationer i konferenslokalen. Bild: David Alin  [5/6]

En gång i månaden erbjuder restaurangen i samarbete med Ica Nära Ässet möjligheten att beställa tapaslådor. Bild: David Alin  [6/6]

Med fokus på att erbjuda kvalitativ mat lagad från grunden slog duon i februari 2019 upp portarna på Storgatan. De erbjuder lunchbuffé, catering, konferenser, begravning, fester, julbord et cetera.

– Vårt äss i rockärmen är schnitzel på onsdagar. Annars är fokus på husmanskost med överraskningar. Vi erbjuder också alltid veckans sallad, säger Maria.

– Vi kör också soppa på torsdagar. Det lockar alltid 15–20 extra personer hit, säger Patrik.

Och ryktet om matens kvalitet lockar besökare från både när och fjärran.

– I går (läs tisdag) hade vi en busslast med 48 personer från Halmstad här. De hade varit till Gnosjö på studiebesök på ett företag, berättar Maria.

Bredden i verksamheten har gynnat verksamheten från start.

– Vi skräddarsyr menyer efter kundens behov och kan lösa det mesta. Mycket tack vare vårt fina läge här i centrala Forsheda. Vägg i vägg med den ena matsalen har vi fina konferenslokaler, där Forsfast, Trelleborg och Vibracoustic har installerat nytt ljudsystem och en bildskärm för presentationer, eftersom både Trelleborg och Vibracoustic har nästan alla sina konferenser och personalevent hos oss. Detta gör att vi i samband med konferenser kan ordna lunch, fika och allt som behövs. Vi har också övernattningsmöjligheter och kontorsmöjligheter i det vita huset (nästa länga). Det är endast fantasin som sätter stopp för oss, säger Maria.

Och cateringdelen betyder mycket för verksamheten.

– För oss är en känsla för helheten viktig. Vi kompromissar aldrig med vare sig kvaliteten på råvaror eller kärleken vi lägger ner på tillagningen. Mingelmat, plockmat, bufféer eller trerätters: tillsammans med kunderna kommer vi fram till vad vad som passar kunderna för att bästa sätt kunna göra deras tillställningar till en kulinarisk upplevelse, säger Maria.

Som en kulinarisk upplevelse ut mot kunderna har Smakfullt ett samarbete med Ica Nära Ässet, där de erbjuder tapaslådor.

– En gång i månaden erbjuder vi intresserade att beställa tapaslådor. Dessa passar perfekt för fredagsmyset. Ica tar in bokningar och vi levererar dem till butiken. För oss är det viktigt att hålla allt i liv här i Forsheda, säger Patrik.

I februari 2024 firade verksamheten fem år och Maria och Patrik ser tillbaka på fem tuffa men spännande år.

– Två veckor efter att vi startade började pandemin. Vi trodde till en början att det inte var så farligt. Sedan började konferenser avbokas och alla restriktioner kom, så det var väldigt tufft och vi fick ta nya vägar och fick tänka mycket utanför boxen. Kommer inte gästerna till oss så får vi komma till gästerna i stället. Det blev mycket utkörningar och mycket take away i portionsförpackningar i stället för luncher, säger Patrik.

Men pandemin och det ekonomiska läget skapade även möjligheter att utveckla verksamheten. Förra hösten drog Maria tillsammans med Petra Sjöberg i gång Kraftfullt Gym & Fitness i lokalerna tvärsöver korridoren. Detta samarbete har redan burit frukt.

– Den 6 juni hade vi exempelvis gemensamt nationaldagsfirande. Efter att ha kört dubbla träningspass åt vi sedan nationaldagsbrunch, det var ett superkul koncept. Med gymmet ser vi också möjligheter att kunna erbjuda föreläsningar inom träning och friskvård som kan kombineras med efterföljande lunch i restaurangen, säger Maria.

Och Maria och Patrik ser ljust på framtiden.

– Med det ekonomiska läget vi befinner i oss nu så hoppas vi för gemene mans skull att det stabiliserar sig. Vi har spännande saker på gång nu i höst. Vi har ändrat om lite på menyn, försöker köra plocklådorna en gång i månaden, kommer att köra dessertbufféer på fredagar och ska erbjuda julbord. Vi ser mestadels bara möjligheter, avrundar duon.

Taggar

Dela


1 reaktion på Ett smakfullt koncept

Maria verkar grymt bra.

Patrik Hilding vet jag är en helt fantastisk kock. I vissa lägen helt oslagbar i att sätta smaker.

Forshedaborna ska vara stolta!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *