Nyheter

Ett slag för framtiden

Nyheter ”Kraftfullt Gym & Fitness” i Forsheda har fått en bra start. Nu växer verksamheten ytterligare.

Maria Axelsson och Petra Sjöberg slår ett slag för framtiden. Bild: David Alin  [1/4]

"Kraftfullt Gym & Fitness" i Forsheda har utökats med ett crossfit-inspirerat open gym med fria vikter och riggar. Bild: David Alin  [2/4]

Från boxningssäck till rörliga vikter och rep. Det finns något för alla i den nya lokalen. Bild: David Alin  [3/4]

– Vi har även ställt in en spinningcykel. Många går på träningsschema, en del av schemat kan innefatta kondition eller styrka och då är det perfekt att avsluta träningspasset med en intensiv cykeltur, säger Petra Sjöberg. Bild: David Alin  [4/4]

Sedan i höstas driver Petra Sjöberg, Maria Axelsson och Patrik Hilding ”Kraftfullt Gym & Fitness” på Storgatan i Forsheda. Verksamheten betyder mycket för samhällets invånare, vilket ägarna märker av.

– De uppskattar verkligen att vi är på plats och finns tillgängliga om de har frågor, funderingar eller önskemål. Vi märker att det betyder mycket för dem att vi har den tillgängligheten, säger Petra Sjöberg.

– Vi försöker också att bjuda kunderna på det lilla extra. I samband med jul körde vi adventsspinning där vi bjöd på glögg och pepparkaka. På julafton körde vi spinning med klapputdelning och då kom jultomten med julklappar och på nyårsafton hade vi spinning med nyårsmingel efter spinningpasset. Under Alla Hjärtans Dags-veckan samlade vi in pengar till Hjärt- och lungfonden. Vi får mycket beröm för de här småsakerna och det uppskattas verkligen, säger Maria Axelsson.

I takt med det växande intresset har antalet träningspass också utökats.

– Nu erbjuder vi tre pass på måndagar, två på tisdagar, tre på onsdagar, tre på torsdagar och två på fredagar. Vi har till och med fått slänga in extrapass och jobbar för att kunna erbjuda pop up-pass på lördagar. Vi är också väldigt måna om vår personal och har genomfört en teambuildingträff tillsammans med våra instruktörer. De är otroligt intresserade och engagerade och vill att gymmet ska gå bra, säger Petra Sjöberg.

Vi har inlett ett samarbete med Trelleborg Mixing som har bokat in sig på nio pass enbart för sina anställda. Det här är ett sätt för dem att kunna skapa mer gemenskap bland anställda inom företaget. Det är roligt att vi börjar få till samarbeten med företag, säger Maria Axelsson.

Men den stora nyheten stavas open gym. När vi besökte verksamheten i höstas var ambitionen att på sikt utöka verksamheten med ett crossfit-inspirerat open gym med fria vikter och riggar. Den 1 mars blev ambitionen verklighet.

– Det börjar bli trångt i gymmet och vi tänkte att ska vi behålla våra medlemmar så måste vi satsa. Vi har en fantastisk fastighetsägare som har varit tillmötesgående och stöttat oss hela vägen och har tagit den största delen av kostnaden för utbyggnaden, säger Petra Sjöberg.

– Vi fick hjälp av snickare med att förstärka väggarna för att sätta upp riggarna, men vi har sågat och lagt golvet själva. Vårt mål var att vara färdiga till den 1 mars och kvällen innan fick vi golvet på plats, säger Maria Axelsson.

– I den här delen finns det något för alla och har haft möjlighet att kunna anpassa lokalen så att det finns ett sortiment som passar alla därinne, men den riktar sig mer till de som tränat tidigare. Här ges möjlighet att träna med fria vikter, för vi har köpt in viktplattor så att medlemmarna kan prova sina gränser. Vi har inte snålat på kvaliteten, säger Maria Axelsson.

– Vi har även ställt in en spinningcykel. Många går på träningsschema, en del av schemat kan innefatta kondition eller styrka och då är det perfekt att avsluta träningspasset med en intensiv cykeltur. Det roliga är att vi redan fått mycket positiva kommentarer kring det hela såsom ”stor eloge att ni lyckades lösa det hela på kort tid”. Det ger ett bra signalvärde för medlemmarnas skull att vi sätter upp mål och datum och att vi fullföljer dem, säger Petra Sjöberg.

Med open gym-delen på plats ser ägarna ljust på framtiden.

– Vi skissar på på att erbjuda after work-kvällar och grillkvällar. Vi skissar även på att erbjuda utomhusträning på Forshedabadet. Vi tänker oss och har även öppnat dörren till ett samarbete med Forsheda IF angående underhållsträningen mellan säsongerna. Vi har även försökt ta kontakt med Forsheda skola om att erbjuda gymintroduktion för årskurs 8. Just i åldern 15 till 16 år är det många som börjar träna och det hade varit en bra möjlighet att få ge dem en introduktion i hur man tränar rätt. Vi funderar även på att samarbete med en personlig tränare och vill gärna kunna erbjuda pop up-pass med gästinstruktörer på lördagarna, det hade varit extra roligt, avrundar Maria och Petra.

Taggar

Dela