Nyheter

Erik har jagat älg i 60 år

Nyheter Andra måndagen i oktober betyder något speciellt. Vi har träffat ett glatt gäng i Ljungberg, väster om Skillingaryd, innan älgjakten startade på måndagsmorgonen.

Morgonens jaktlag samlat. Från vänster Mattias Jonasson, Erik Eriksson, Peter Pallhed, Kalle Karlsson, Lotten Karlsson, Robert Weber, Peter Andersson, Stefan Mellin och Kim Åhman  [1/8]

Kaffekopp och jaktstolen är med  [2/8]

Stefan Mellin var på plats i Ljungberg...  [3/8]

...liksom Kim Åhman  [4/8]

Peter Andersson är jaktledare  [5/8]

– Vi är en del här som har jagat i många år, säger Lotten  [6/8]

Far och son i samma jaktlag. Kalle och Peter.  [7/8]

Erik gästjagar några dagar i Ljungberg innan han jagar älgarna "hemma" i Tranhult  [8/8]

Uppsnacket inför årets älgjakt började igår eftermiddag med kaffe och våfflor hos Kalle och Lotten Karlsson på Göransberg. Nu på morgonen träffades de i Ljungberg hos jaktledaren Peter Andersson. Nio skyttar, inga drevkarlar, några hundar, mycket kaffe, många jakthistorier, tusen hektar mark och förhoppningsvis några älgar.

– Vi har en vuxen älg och två kalvar här på området, vi får se om vi skjuter något idag, säger Peter Andersson, jaktledare i Ljungberg.

– Här finns älg, det är bara frågan om var de är idag, säger Erik Eriksson som tar en klunk kaffe innan det bär iväg till passet.

Jakten är i huvudsak runt Ljungberg och i år har, före detta taxichauffören från Tranhult, Erik fått förmånen att vara med i laget i två dagar innan jakten längre väster ut startar.

– Min 60;e älgjakt. Jag började som drevkarl när jag var 14 år. Jag har skjutit ett femtiotal älgar. Tiden går fort när man har roligt, säger Erik med ett stort leende.

Taggar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *