Nyheter

Entreprenör vill bygga bostäder i Bredaryd

Nyheter Det har under en lång tid funnits ett stort behov av nya lägenheter i Bredaryd.

Stefan Timhagen är ordförande i Näringlivsföreningen Lanna/Bredaryd och han är mycket glad över att man på tisdag ska kunna presentera en entreprenör som vill bygga bostäder in Bredaryd.

Flera gånger har det varit nära att en byggnation av bostäder skulle komma till skott.
Exempelvis Finnvedsbostäder var nära att börja bygga.

Men Finnvedsbolagets byggplaner överklagades.Under tiden överklagandet behandlades så hade tiden som offerten till byggentreprenören omfattade gått ut. Vid en ny upphandling konstaterade Finnvedsbostäder att de nya kostnadsbilden var för stor. Det skulle bli för dyrt, både för kommande hyresgäster och för Finnvedbostäder med nybyggda lägenheter.

Näringlivsföreningen Lanna/Bredarydhar från sitt håll arbetat med att försöka  få igång byggandet i Bredaryd. Bland annat genom att ett av medlemsföretagen själva hade planer på att bygga bostäder. Men även den satsningen rann ut i sanden.
Men Näringlivsföreningen Lanna/Bredaryd har har fortsatt bearbeta olika entreprenörer för att få till nya bostäder i Bredaryd.

Nu verkar det som om föreningen lyckats.
Stefan Timhagen är ordförande i Näringlivsföreningen Lanna/Bredaryd och han berättar att man nu äntligen kan presentera en lösning på bostadsproblemen i Bredaryd.
– Vi har äntligen hittat en entreprenör som är redo att börja bygga hör.
– Vem entreprenören är kommer vi att presentera för Bredarydsborna vid ett möte i bygdegården på tisdag, förklarar Timhagen.

Taggar

Dela