Nyheter

Enigt fullmäktige beslutade om trygghetsboende

Nyheter Som vi tidigare berättat fanns förslag på att Finnvedsbostäder ska bygga trygghetsboende i Forsheda. Men ska det vara angivit i avtalet?

Arkivfoto; David Alin

Kommunstyrelsen gav den 17 december 2019 mark- och exploateringsavdelningen i uppdrag att sälja tio stycken marklägenheter med gatuadress Skogsstigen i Forsheda, efter samråd skett med omsorgsförvaltningen. Mark- och exploateringsavdelningen har därefter undersökt möjligheterna till försäljning av fastigheten, genom att bland annat ta fram en värdering över objektet. Kommunstyrelsen informerades den 5 maj 2020 om förutsättningarna för uppdraget.

Mark- och exploateringsavdelningen har därefter förhandlat med Finnvedsbostäder AB och har kommit fram till ett köpekontrakt. Finnvedsbostäder AB har haft kontakt med omsorgsförvaltningen och givet de besked som erhållits går bolaget in i förvärvet av fastigheten med ambitionen att omvandla lägenheterna till ett så kallat trygghetsboende.

– Jag vill titta lite på köpeavtalet och på sidan två står det trygghetsboende. Köparen har en ambition att göra om till trygghetsboende. Säljaren är mån om detta. Är det så att man beslutar att bygga trygghetsboende, eller varför står det i avtalet, undrar Bo Svedberg (S).

– Detta köpeavtal är det första som är uppe just nu. Vi byggde trygghetsboende i Bor. Vi gav uppdrag till nämnden om vad kommunen ska stå för i samband med att man bygger den här typen av bostäder. I det fallet har Finnvedsbostäder pekat ut flera platser som man kan bygga trygghetsboende. Av den anledningen tycker jag att det är viktigt att det står så i avtalet. Det skulle vara slutmöte igår och jag tror att det är viktigt att det står här. Det finns inget motstånd från Finnvedsbostäder att bygga det här. Det finns motsvarande diskussioner i Värnamo och några fler i våra kransorter. Så svaret är ja, säger Hans-Göran Johansson (C).

– Tack för förtydligandet, jag yrkar bifall till kommunstyrelsens förslag, svarar Bo Svedberg (S).

Ett enigt kommunfullmäktige beslutade att sälja fastigheten i Forsheda till Finnvedsbostäder till ett pris av 4,3 miljoner kronor.

Taggar

Dela