Nyheter

Enig stämma klubbade Centerpartiets listor

Nyheter Med en ny KSO och flera yngre politiker på listorna känner Värnamocentern vind i seglen inför valåret 2022. Malin Ekman, som lämnade Liberalerna för Centerpartiet, är en av flera nya politiker som röstades fram. – Vi har en otrolig bredd på vår valsedel och det var länge sedan jag intervjuat så engagerade kandidater. Alla är så taggade för att få göra skillnad i kommunen, säger Thomas Johansson, nomineringskommitténs ordförande.

Under måndagskvällen klubbades Centerpartiets valsedlar igenom. Här är lista 1 på bild. Bild: Pressbild  [1/7]

Under måndagskvällen klubbades Centerpartiets valsedlar igenom. Här är lista 2 på bild. Bild: Pressbild  [2/7]

Kommunstyrelsens ordförande Mikael Karlsson toppar båda listorna. Här syns han tillsammans med Gabrielle Davidsson och Haris Sibonjic. Bild: Pressbild  [3/7]

Gabrielle Davidsson går in som andranamnet på lista 1. Bild: Pressbild  [4/7]

Maria Johansson går in som tredjenamnet på lista 1. Bild: Pressbild  [5/7]

Nykomlingen Emma Söderhjelm från Hånger går in som andranamnet på lista 2. Bild: Pressbild  [6/7]

Stefan Widerberg är tredjenamnet på lista 2. Bild: Pressbild  [7/7]

Nomineringskommitténs förslag på valsedel klubbades av en enig stämma på Arken i Värnamo under måndagskvällen. Centerpartiets nya KSO, efterträdare till Hans-Göran Johansson, står som förstanamn på båda listorna. Mikael Karlsson är den sjätte centerpartisten som leder Värnamo kommun.

Med sammanlagt 50 kandidater finns det verkligen möjlighet för centerpolitik i kommunfullmäktige efter nästa val. Två kvinnor står som andranamn på var sin valsedel, båda med stark vilja att utveckla hela Värnamo kommun.

– Det var med Centerpartiets engagemang för landsbygdsskolorna som min gnista för politiken tändes, sa nykomlingen Emma Söderhjelm från Hånger, när hon presenterade sig på stämman. Jag märkte att det gick att göra skillnad även som ny politiker.

Gabrielle Davidsson gör sin andra valrörelse och sitter i dag i kommunfullmäktige och kommunstyrelsen. Hennes engagemang bottnar i ett stort intresse för människors hälsa och fritid, som hon vill utveckla i hela kommunen. Två unga CUF:are, Gustav Malm och Axel Hilding, har klättrat högt på valsedeln.

– Det behövs lite ungt blod för att sätta fart på er lite äldre, skämtade Johan Hilding, som står som nummer 4 på valsedeln.

Källa: Pressmeddelande från Centerpartiet Värnamo

De tre toppkandidaterna på respektive lista är:

1. Mikael Karlsson

2. Gabrielle Davidsson

3. Maria Johansson

 

1. Mikael Karlsson

2. Emma Söderhjelm

3. Stefan Widerberg

 

Här nedan presenteras listorna i sin fulla form:

Lista 1.  [1/2]

Lista 2.   [2/2]

Taggar

Dela