Nyheter

En välsmakande överraskning

Nyheter I dag står FANUC Nordic för en välsmakande insats när deras småländska säljare levererar 200 portioner marsipantårta till sina kunder.

Marcus Ericson och Mikael Jigbäck ger tummen upp för dagens välsmakande överraskning.   [1/3]

Marcus Ericson och Mikael Jigbäck poserar med en av marsinpantårtorna, dekorerade i FANUC:s färger.  [2/3]

– Vi brukar se oss själva som det globala företaget som arbetar på lokal nivå. Därför är det roligt att få göra det här tillsammans med en lokal aktör, Stigs. De betyder mycket för oss så det ska bli kul att se hur företagen tar emot vår lilla gest, säger Mikael Jigbäck.   [3/3]

Solen skiner utanför Stigs på Ringvägen i Värnamo. Det är torsdag och inte vilken torsdag som helst: fössta tossdan i mass, Smålands nationaldag. Klockan har blivit halv nio när två vita bilar rullar in på parkeringen. Bakom ratten sitter säljarna Mikael Jigbäck och Marcus Ericson på automationsföretaget FANUC Nordic AB, som har fått ett alldeles speciellt uppdrag för dagen. De ska leverera 200 portioner marsipantårta, dekorerade i företagets färger, till bolagets småländska kunder.

– Jag ska köra runt i Värnamo därefter över till Bredaryd och Hillerstorp, upp till Skillingaryd och avsluta i Vetlanda. Jag ska leverera ungefär 110 portioner tårta innan dagen är över, säger Mikael Jigbäck.

För Marcus Ericson går färden hela vägen till Kalmar. Vid slutdestinationen väntar leverans av 80 portioner marsipantårta.

– Jag ska även leverera 25 portioner till ett företag till på vägen. Jag bor i Vetlanda så det blir nog säkert att jag strålar samman med Mikael under kvällen, säger Marcus Ericson. 

FANUC Nordic är ledande inom industriell automation. De förser kunderna med CNC-styrsystem, robotar och robotutrustning och bolaget går från klarhet till klarhet. För Hillerstorpsbon Mikael Jigbäck är det kul att få bjuda deras kunder på lite guldkant i vardagen.

– Vi brukar se oss själva som det globala företaget som arbetar på lokal nivå. Därför är det roligt att få göra det här tillsammans med en lokal aktör, Stigs. Det lokala betyder mycket för oss så det ska bli kul att se hur företagen tar emot vår lilla gest, säger Mikael Jigbäck. 

Vad betyder fössta tossdan i mass för er?

– Det är ju en härlig företeelse. Dels betyder den att du får lov att äta tårta, men inte minst att våren är på ingång, säger Mikael Jigbäck.

– Jag hoppas inte att vi blir bjudna på fika på varenda ställe nu bara, avrundar Marcus Ericson med ett skratt. 

Taggar

Dela