Nyheter

”En Svensk Tiger” släpper singel

Nyheter ”Värnamobandet” En Svensk Tiger släpper den 24 juli singeln Punkrock från Shanghai. Låten handlar om gripandet av Gui Minhai och i större mening försvarandet av yttrandefriheten  

Pär Larsson – gitarr/sång, Robert Lindahl – trummor och Markus Magnusson – bas.

– Bandet är Göteborgsbaserat men vår trummis är uppvuxen i Värnamo. I samråd med Gui Minhais dotter, Angela Gui, har vi beslutat att skänka all royalty till Svenska PEN, berättar medlemmarna i bandet.

Två tredjedelar har rötter eller kommer från Värnamo. Robert Lindahl som är bandets trummis är född och uppvuxen i Värnamo men bor numera i Linköping.
Pär Larsson som sjunger och spelar gitarr har sina rötter i trakten. Hans mor är från Gnosjö, fadern är från Värnamo så Pär brukar regelbundet hälsa på sin släkt här.
Den tredje i gruppen är Markus Magnusson.

– Gui Minhai och många fler är fängslade i Kina för att de vågat stå upp för yttrandefrihet. Det är vår tro att Kina genom uppköp av företag och infrastruktur världen över försöker vinna inflytande och med det begränsa demokratin. Låten har ingen politisk färg, den försvarar Gui Minhai och det fria ordet.

Man kan följa gruppen på Facebook (länk)

Om En Svensk Tiger

En Svensk Tiger slog igenom 2009 med albumet “Versace Style” vilket också nominerades till ”Årets punkalbum” på Manifestgalan samma år. Låtarna ”Sandra Måste Dö” och ”Leningrad Skyline” blev inskrivna i den svenska punkrockhistorien och skivan anses som ett av 00-talets viktigaste svenska punkrockalbum.

Fakta om bandet
Pär Larsson – sång och gitarr, Robert Lindahl – trummor, Markus Magnusson – bas
• Albumet ”Versace style” nominerades för årets punkalbum på Manifestgalan 2009
• Albumet ”Gbg noir” låg på femte plats på svenska albumlistan i maj 2019
• Låten ”Skuggor i blåljus” som sjöngs in tillsammans med Idde Schultz kom med på DN Kulturs
Versace style (2009) – producerad av Johan Johansson
Generation Y (2011) – producerad av Kapten Röd
Fångad i glas (2012) – producerad av Henrik Magnusson
Gbg hipster (2013) – producerad av Peter Edström
Skuggor i blåljus feat. Idde Schultz (2019) – producerad av Ulf ”Rockis”” Ivarsson Radiovåg (2019) – producerad av Ulf ”Rockis” Ivarsson
Gbg noir (2019) – producerad av Ulf ”Rockis” Ivarsson

Taggar

Dela