Nyheter

”En resa ur 50 vinklar”: Överraskningen

Nyheter I dag avslutas Davids artikelserie om vårens höjdpunkt: weekendresan till Milano.

Bild på rutschkanan formad som ett flygplan.

Efter att ha skildrat vardagen på Kastrups flygplats var det dags för mat. Efter att ha avnjutit en rejäl brunch på Burger King begav sig Simon och jag ut i det vackra vädret i väntan på vårt Öresundståg som skulle ta oss hemåt igen. Medan vi väntade på tåget bjöd Kastrup oss på en sista överraskning.

Utanför entrén till terminal 2 finns träbänkar som du kan sitta vid. Efter att ha satt oss ned så kastar jag ett öga bortåt. I luften uppenbarar sig ett blått flygplan i 1950-talsstuk som står på några vita träställningar. Flygplanet visar sig vara en lång rutschkana för barn. Flera barn bestämmer sig för att ta sig uppför de branta stegen upp in i planet, för att därefter swisha ner för rutschkanan med hög fart. Ni skulle ha sett glädjen på barnen, de sken upp som solstrålar efter att ha fått den adrenalinkicken.

Med den här avslutande överraskningen tackar jag för att ni har velat läsa om min och Simons resa till Milano. Det har som alltid varit en magnifik och minnesvärd resa och jag längtar tillbaka hela tiden.

Forza Italia! Forza Milan! Vai avanti!

Taggar

Dela