Nyheter

”En resa ur 50 vinklar”: Högkvarteret

Nyheter I sommar berättar David om vårens höjdpunkt: weekendresan till Milano.

Bild på Casa Milan.

Efter att ha avnjutit en givande stund inne på Mondo Milan Museum och Milan Store var det dags att bege sig mot arenan. Men innan dess ville jag ge er en bild på utsidan av det jag själv kallar för världens åttonde underverk: ”Casa Milan”, vilket på svenska betyder ”Milanhuset” och som är klubbens högkvarter.

Från början hade AC Milan sitt kontor på Via Berchet innan de flyttade till Via Turati. Där huserade klubben länge men under årens lopp väcktes en längtan om att ge fansen en upplevelse, ett landmärke som tydligt beskriver Milans rödsvarta identitet. På Via Aldo Rossi i Portello-området, drygt två kilometer från matcharenan San Siro, lät klubben bygga ”Casa Milan”. Det åtta våningar höga huset går i klubbens rödsvarta färger och längs taket finns små fotbollsspelare avbildade. På de första två våningsplanen samsas biljettkontoret, Mondo Milan Museum och Milan Store och i de högre planen sitter hela den rödsvarta organisationen. Det är här berättelserna skrivs, såväl gamla som nya.

Oavsett om du är en fotbollssupporter eller inte så kan jag varmt rekommendera ett besök vid huset. Att bara stå och betrakta dess färg och form är terapi för själen. Det är konst på högsta nivå, i mina ögon!

Taggar

Dela