Nyheter

”En resa ur 50 vinklar”: Den helige graalen

Nyheter I sommar berättar David om vårens höjdpunkt: weekendresan till Milano.

Bild på troférummet, som kröns med en drygt två meter hög replika av Champions League-bucklan i rummets mitt.

Mitt i Mondo Milan Museum finns det: troférummet. Den helige graalen för oss Milan-supportrar. Här förvaras alla pokaler som klubben vunnit under sin snart 125-åriga existens. Det kröns med en drygt två meter hög replika av Champions League-bucklan i rummets mitt. Där står den och glänser under en plafond som går i klubbens ikoniska rödsvarta färger.

Silvio Berlusconis vision om att skapa världens bästa fotbollslag bar frukt. Under hans 31 år vid rodret, från 1986 till 2017, vann laget 29 troféer: åtta Scudettos (Serie A-titlar), en Coppa Italia (italienska cupen), sju Supercoppa Italiana (italienska supercupen), fem Champions League-titlar, två segrar i Internkontinentalcupen, en seger i klubblags-VM och fem vinster i Europeiska supercupen. Med ett snitt på nästan en titel per säsong så förstår ni att Berlusconi-eran har betytt otroligt mycket för den rödsvarta klubbens historia.

När du strosar runt i troférummet och ser alla pokaler som klubben vunnit under snart 125 års existens målas bilder av storhet, glädje, energi och inte minst passion upp framför dina ögon. Du möts av ett rödsvart inferno, en brinnande låga som fattar tag om dig och tar dig med på en resa genom tid och rum. Jag och Simon har en stor kärlek till AC Milan och den blir bara starkare när vi befinner oss i den helige graalen.

Taggar

Dela