Nyheter

”En resa ur 50 vinklar”: Resenären

Nyheter I sommar berättar David om vårens höjdpunkt: weekendresan till Milano.

Jag och min bäste vän Simon har varit supportrar till den italienska fotbollsklubben AC Milan i över 20 års tid. I med- och motgång stöttar vi vårt ”Il Rossoneri” (”de rödsvarta” på italienska) och i maj 2023 förverkligades en livslång dröm: att få se vårt favoritlag på plats i Milano. Tillsammans med våra pappor och ytterligare drygt 72 000 åskådare fick vi se AC Milan vinna med 2–0 hemma mot konkurrenten Lazio. Dessutom fick vi bevittna ett av årets mål i Serie A signerat den franske vänsterbacken Theo Hernandez, när han sprang 80 meter och krutade upp ett vänsterskott rakt i bortre krysset.

Sporrat av äventyret bestämde vi oss medan vi var på plats att det här ska vi göra om snart igen. Sagt och gjort, den första helgen i april 2024 begav vi oss till vår italienska drömstad. I sommar ger jag er läsare helt enkelt en chans att få uppleva en weekendresa i Italien ur 50 olika perspektiv. Men vi börjar på Kastrup.

I väntan på flyget hamnade vi utanför den officiella Lego-butiken. Jag älskar detaljrikedom och när jag fick syn på resenären på bilden till höger så var bara tvungen att fota den. Visst är den häftig?

Taggar

Dela