Nyheter

En känga till Värnamo kommun

Nyheter Carina Mira från Lanna är upprörd över hur Värnamo kommun sköter sig. Hon har av den anledningen skrivit en debattartikel som Värnamo.Nu publicerar i sin helhet här:

En cykelväg mellan bland annat Lanna och Bredaryd är något som insändarskibenten vill att kommunen ska prioritera. Arkivfoto

”I byarna runt omkring i kommunen har inte en enda Buss gått på hela sommaren?? Allt snack om att ni satsar mer på de mindre orterna verkar närmare bara vara ett evigt tuggande..
Vad hände? Vart är miljötänket ? Vart är Dialogen med landsbygden?? Ta till exempel Lanna där vi bor, här finns många väl etablerade företag, (ex antal miljoner i skattepengar kommer från denna lilla by o in till kommunen varje år). Här bor också både familjer utan tillgång till bil och en hel del unga, dessutom pendlar människor till sina arbeten.. Bredaryd ligger endast 6 km bort..Men det finns ingen cykelväg för våra barn att säkert ta sig dit om de skulle vilja åka till exempelvis. Värnamo för sommar aktiviteter. Alltså är de helt beroende av att någon skjutsar. Statistiken på hur många lastbilar som trafikerar denna lilla sträcka kan ni säkert själva ta fram, men man släpper inte gärna iväg sin 10-14-åring på cykel själv i den här trafiken. De nyinflyttade familjerna utan bil, kan inte ens ta sig till affären och handla ,utan att behöva be grannar om skjuts.. ?? Hade man inte åtminstone kunnat ha en busstur gående per dag måndag-fredag? ….  Dessutom lägger ni nu ner Lanna skola, trots att den utsågs till bäst i VMO Kommun.. Om inte en cykelväg byggs nu då börjar man verkligen undra vad som prioriteras.
Förra året prisades Värnamo kommun, och blev utsett till ”Årets kommun 2016″ av ’Riksorganisationen Hela Sverige ska leva’.. Kommittén har delat ut utmärkelsen under många år.  Värnamo kommun prisades för att de på ett framgångsrikt sätt har en dialog med landsbygdsinvånarna och arbetar för att skapa möjligheter till medbestämmande. 
Vad Hände Ni egentligen?? Nej, Fy Skäms Värnamo Kommun!!”

Taggar

Dela