Nyheter

En festlig upptakt

Nyheter Kristdemokraterna laddar för EU-val. Det firade riksdagspolitikern Camilla Rinaldo Miller med en trädgårdsfest i Bredaryd.

Trädgårdsfesten hemma hos Camilla Rinaldo Miller blev en festlig upptakt inför EU-valet.  [1/8]

Camilla Rinaldo Miller tillsammans med Ella Kardemark, partiets andranamn på listan i EU-valet.  [2/8]

Ella Kardemarks hjärta klappar för arbetsmarknadsfrågor och landsbygden.   [3/8]

För underhållningen stod musikerna Jenny Dani och Adam Brown som bjöd för en blandad repertoar.  [4/8]

Glädjen var stor bland festdeltagarna!   [5/8]

Många ville ta bild med Ella Kardemark. Bland annat regionrådet Mia Frisk (till höger på bilden).  [6/8]

– Vi går till val på två ord som parti: gränser och frihet. Vid en första anblick kan de två orden verka som varandras motsatser, men vi menar att de faktiskt är väldigt starkt förenade, menar Ella Kardemark.  [7/8]

Efterrätten bestod av en smarrig morotskaka.   [8/8]

Närmare 40 personer hade valt att delta i festligheterna. Arrangören själv var glad över uppslutningen.

– Det har blivit av en tradition att jag bjuder in till trädgårdsfest i samband med valrörelser. 2018 var Ebba (Thor) hedersgäst. I dag är Ella (Kardemark, vårt andranamn på listan i EU-valet) här. När man har en stor trädgård så ska man ju använda den och det här känns riktigt bra, säger Camilla Rinaldo Miller, som kvällen till ära bar en ljusblå aftonklänning.

För underhållningen stod musikerna Jenny Dani och Adam Brown som bjöd för en blandad repertoar. Kvällens höjdpunkt blev Stevie Wonders klassiker ”Isn´t She Lovely” som tillägnades till Camilla Rinaldo Miller. Därefter var det dags för Ella Kardemark att ta plats vid mikrofonen. Sedan 2018 är hon kommunalråd i Halmstad kommun och står på plats två på Kristdemokraternas lista i EU-valet. Just nu är hon ute på en valturné. Fredagen började med besök i Sävsjö, därefter besöktes räddningstjänsten i Värnamo innan dagen avslutades på Camilla Rinaldo Millers trädgårdsfest.

– Vi går till val på två ord som parti: gränser och frihet. Vid en första anblick kan de två orden verka som varandras motsatser, men vi menar att de faktiskt är väldigt starkt förenade. Det första man kanske tänker på när man hör orden gränser och frihet är tydliga gränser mot Putins aggression gentemot Ukraina, där det är otroligt viktigt för vår frihet att vi stöttar och stärker Ukraina i den här situationen, säger Ella Kardemark och fortsätter:

– För mig som kommunpolitiker så har orden också en annan innebörd och det handlar om tydliga gränser för vad EU ska besluta om och vad vi faktiskt beslutar bäst om här hemma i Sverige. Jag möter dagligen medarbetare i min hemkommun, vi är en kommun med 106 000 invånare och kommunen har 11 000 anställda, många inom vård och omsorg och inom räddningstjänsten som påverkas av arbetstidsdirektivet som är en aktuell fråga där vi menar att arbetsmarknadspolitik och socialpolitik generellt är ett område som lämpar sig väldigt dåligt för gemensamma lösningar, eftersom de 27 olika medlemsländerna har systemen uppbyggda på helt olika sätt. Här är ett område som EU faktiskt behöver ta ett steg tillbaka.

– En annan fråga som också ligger mig varmt om hjärtat är landsbygden, vår svenska skog, vårt jordbruk,  där det behövs ett mycket bättre fokus på självförsörjningsgraden, vilket också har blivit tydligt i spåren av det som har hänt i Ukraina och att världen har blivit allt mer orolig. Efter andra världskriget hade vi en hundraprocentig självförsörjningsgrad i Sverige, alltså vi kunde förse vår befolkning med mat på hemmaplan. Den siffran är nere på 50 procent, det betyder att varannan tugga vi stoppar i munnen faktiskt är importerad. Så större fokus på lönsamhet för jordbruket och vår självförsörjningsgrad är viktigt.

Efter talet bjöds på dessert och fortsatt mingel.

Taggar

Dela