Nyheter

En festlig lansering

Nyheter Värnamo Energi har lanserat en ny energi-app. Det firades under eftermiddagen med en lanseringsfest.

Mötesrummet är fullt till bredden med människor. Stol efter stol har fyllts med nyfikna personer. Framme vid en tv-skärm gör sig marknadskommunikatör Madeleine Ståhl redo. Det är torsdag eftermiddag och vi befinner oss på Värnamo Energis huvudkontor. I dag skrivs ett nytt kapitel i företagets historia. Det är dags för lanseringen av energibolagets nya energi-app. Genom appen kan du få en översikt över din elförbrukning, din elanvändning, kostnader, se aktuella elpriser i ditt område och mycket mycket mer.

– Alla som är kunder med eget elavtal med Värnamo Energi kan använda den här appen. Det behöver inte enbart handla om elavtal utan också vara fjärrvärme, bredbandsabonnemang och tv-abonnemang eller programkort,då kan man också se det i den här appen. Appen är gratis att ladda ner och gratis att använda. Man laddar ner den i sin vanliga app-butik, Google Play eller App Store, och den heter Värnamo Energi, säger Madeleine Ståhl.

– Man loggar in i appen med bank-ID och det är personen som står på avtalet som kan logga in först. Men man kanske har fler i hushållet som vill hålla koll på elförbrukning med mera. Då finns det en anhörig-funktion så att man kan lägga till flera användare. Då vill jag bara poängtera att vill man lägga till anhöriga så måste man komma ihåg att den personen man vill lägga till måste vara i närheten när man lägger till personen. Det är nämligen som så att när en person lagts till som anhörig så behöver den personen skanna en QR-kod som kommer upp på kundens telefon för att få åtkomst till appen. Vill man då lägga till fler anhöriga, så är det bara att upprepa proceduren, säger Madeleine Ståhl.

Förutom elkostnader, elpriser och andra aspekter kan kunder även se andra resurser, såsom laddboxar, smarta termostat och solpaneler i appen. Dessutom finns det möjlighet att kombinera appen med andra produkter, såsom en realtidsmätare. Realtidsmätaren ansluts till din elmätare och registrerar energianvändningen i hemmet. Det gör att du i realtid kan se din energiförbrukning i appen. Du kan få notiser vid hög energiförbrukning och se en visualisering av din fasfördelning.

– Det är ett jättebra tillbehör som komplement till appen. Det ger dig möjlighet att se vad var det som hände när jag satte i gång kaffekokaren? Vad hände när jag inte ladda elbilen, och så vidare. Realtidsmätaren ger dig full kontroll på situationen. Det är en liten puck som du ansluter direkt till din elmätare, säger Madeleine Ståhl.

Efter avrundad informationsstund vankades fika och möjlighet att lära sig mer om Värnamo Energi. Kolla in Davids bildspel nedan!

Mötesrummet var fyllt med intresserade människor. Bild: David Alin  [1/10]

Marknadskommunikatör Madeleine Ståhl berättar om appen. Bild: David Alin  [2/10]

Det är fullt med folk i lokalerna! Bild: David Alin  [3/10]

Sötsuget kan stillas mer än väl. Bild: David Alin  [4/10]

Vad vore en fest utan kaffe? Bild: David Alin  [5/10]

Eller kanelbullar? Bild: David Alin  [6/10]

Några fikasugna stillar sötsuget. Bild: David Alin  [7/10]

Några fikasugna stillar sötsuget. Bild: David Alin  [8/10]

Nyfikna lär sig mer om appen och om Värnamo Energis verksamhet. Bild: David Alin  [9/10]

Nyfikna lär sig mer om appen och om Värnamo Energis verksamhet. Bild: David Alin  [10/10]

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *