Nyheter

En duo med målet att stödja ungdomar

Nyheter "Relationsskapande och förebyggande insatser är viktiga faktorer i arbetet med ungdomar", anser fältsekreterarna Maria Rydbeck och Jennie Torstensson.

Fältsekreterarna Maria Rydbeck och Jennie Torstensson.

I Värnamo kommun har man valt att göra en satsning på förebyggande arbete för barn och unga i tidigare åldrar. Fältsekreterarna Maria Rydbeck och Jennie Torstensson, som tidigare arbetat under sektionen tidiga insatser tillhör numera förebyggande insatser, vilket fältsekreterarna ser positivt på.

– Vi (Jag och Maria) ingår i ett team som arbetar kring ungdomar på olika sätt. Teamet består av fritidsledare, kurator, medlare och fältsekreterare. Teamet är nytt och bildades hösten 2020. Vi står inför en rad olika utmaningar och har en stor utvecklingspotential anser fältsekreterarna, säger Jennie Torstensson.

Fältsekreterarna arbetar för ungdomar och fungerar som spindeln i nätet mellan olika professioner. De samverkar med bland annat skola, socialtjänst och polis.

– Det viktigaste för oss som fältsekreterare är relationerna med ungdomarna. Att vara ett stöd och bollplank kring olika situationer och vara en del av ungdomens vardag. Under hösten hoppas vi bli ett naturligt inslag på skolorna i Värnamo kommun, främst högstadiet men kommer även att rikta insatser i tidigare ålder, där vi ser vikten av förebyggande insatser, säger Maria Rydbeck.

Fältsekreterarna ingår även i fältgruppen som arbetar förebyggande för kommunens ungdomar under fredag och lördagskvällar i samverkan med barn- och utbildningsförvaltningen.

Taggar

Dela