Nyheter

Elev planerade skolskjutning i kommunen

Nyheter En grundskoleelev i Värnamo kommun ska enligt egen utsago ha planerat en skolskjutning. Nu är händelsen anmäld till polis, Arbetsmiljöverket samt Skolinspektionen.

Det var i samtal med en ur personalen på berörd skola som historien rullades upp. Eleven berättade att denne under en dag i våras ska ha haft med sig ett vapen till skolan för att skjuta namngivna elever och personal.

Den skolanställde larmade direkt polisen vid samtalet och eleven hämtades upp av en patrull. I ett av dokumenten gällande händelsen så står beskrivet att personalen inte kunde avgöra om eleven hade med sig ett vapen under samtalet då denne var klädd på ett sådant sätt så det inte gick att avgöra.

Värnamo.nu har varit i kontakt med rektorn på berörd skola.
– Eftersom utredningen pågår så kan jag inte kommentera något.

Men ni tar det på allvar?
– Det kan du räkna med.

Artikeln kan komma att uppdateras.

Genrebild. Foto: David Alin

Taggar

Dela


6 reaktioner på Elev planerade skolskjutning i kommunen

Kan vi prata om hur lärare ska försvara sig och elever i klassrummet om något sådant händer? Sekunderna kan vara dyrbara. Hur förhåller det sig med nödvärnsrätten och hur ska det gå till att utöva nödvärnsrätten? Är lärare krigsplacerade vid skolan? Vilken utbildning behöver de för att utföra arbetet med 30 oroliga och kanske chockade elever i klassrummet, hur tänker man där? Är det någon som tänker på vad vi lägger i knäet på lärarna? Specialutbildning på Säpo ingår inte på lärarprogrammet, inte heller kurser i krig och höjd beredskap.

Så har då de styrande vänsterliberalerna i kommunen fått som de ville. Värnamo har förvandlats till en liten ”storstad” med alla attribut som hör därtill som kriminalitet och våld. Bra jobbat C, M, KD.

Vad är det för folk vi har i denna lilla kommun. Vad har hänt med politikerna som styrt i Värnamo

Kommentarsfunktionen är stängd