Nyheter

Eldebo: Vi siktar högt

Nyheter Vi har ställt tre frågor till partiernas gruppledare inför det stundande valet. I en artikelserie presenterar vi deras tankar.

Runar Eldebo (L)

I dag möter vi Runar Eldebo, gruppledare för Liberalerna:

Hur ser ert arbete ut under de här fyra veckorna innan valet?

– Våra toppkandidater är på arrangemang som Värnamodagarna, Bredaryds marknad med mera. Vi knackar dörr och presenterar oss och är i dialog med kommuninvånare och regioninvånare. Vi svarar på journalisters frågor och står mitt i Värnamo i vår valtaktik och kommunicerar som bäst vad som är bra för vår kära kommun.

Nämn ett parti ni kan tänka er att samarbeta med i kommunen efter valet?

 – Efter valet samarbetar vi igen med Centern, Moderaterna och Kristdemokraterna för ett fortsatt stabilt och långsiktigt Värnamo med 40 000 invånare 2035. Det krävs en allians för att åstadkomma detta. Och vi liberaler siktar högt med våra fyra toppkandidater som jag nu lämnar över till. De heta namnen är Fredrik Lingeskog, Marie Skogefors, Karen Wahlin och Peter Regnell.

När årets valarbete är klart, vad har du för drömsemester?

– När valet är över börjar livet för alla politiker. Det vill säga att dag efter dag leva upp till våra kommun- och regioninvånares förväntningar och dessutom leverera något ännu bättre.

Taggar