Nyheter

Eklund (V): Anställningsstopp – icke önskvärt

Nyheter I vår artikelserie "Kvartalskollen" tar vi pulsen på kommunfullmäktiges ledamöter och ersättare i globala, nationella och lokala frågor. I dag möter vi Fjodor Eklund (V).

Fjodor Eklund (V). Bild: David Alin

Globalt

Peru har skapat en lag som klassificerar transpersoner som psykiskt sjuka. Hur ser du på en sådan lag?

– Vittnar om en ynklig människosyn. Hur enskilda personer väljer att uttrycka sin identitet och leva sina liv är deras ensak, så länge det sker med respekt för varandra.

 

Europa

Klimatförändringar hotar européernas hälsa, visar en ny rapport. Hur ser du på det? 

– Om det vore så enkelt att det bara drabbade vår hälsa, situationen är betydligt allvarligare för invånarna i Europas gamla kolonier till följd av rovdrift, vanskötsel och globala utsläpp för vilka de så kallade utvecklade länderna står för merparten. Miljöfrågan är akut på många plan.

 

Nationellt

Bankerna har föreslagit en rad åtgärder för att öka medborgarnas skydd mot bedrägerier. Hur ser du på åtgärdspaketet?

– Det är bra att bankerna hjälper till att förebygga brott, men åtgärderna är otillräckliga. Bankernas övervinster är knappast ett moraliskt imperativ i kampen mot girigheten.

 

Kommunen

Det råder anställningsstopp inom omsorgen. Hur ser du på anställningsstopp inom kommunal verksamhet? 

– Icke önskvärt. En besparing i dag kan mycket väl leda till betydligt större framtida kostnader. Rätt bemanning och en god personalpolitik med fokus på en bra arbetsmiljö och rimliga scheman måste prioriteras.

Taggar

Dela