Nyheter

Efterlängtad förbifart på gång

Nyheter Under landsbygdsdialogen gavs en uppdatering om bygget av Förbifart Bor.

Förbifart Bor ska förbättra trafiksituationen genom samhället. Bild: David Alin

I många år har Borborna längtat efter att trafikssituationen genom samhället ska förbättras. Efter att vägplanen vunnit laga kraft under 2023 står det klart att Förbifart Bor snart är verklighet.

Förbifarten ska byggas väster om Bor och öster om Voxtorp med en anslutning till riksväg 27 söder om kyrkan i Voxtorp. Vägen blir en mötesfri 2+1-väg med mitträcke med en maxhastighet på 100 kilometer i timmen och Trafikverket ser satsningen som oerhört viktig, både ur trafiksäkerhets- som trygghetssynpunkt men även för regional utveckling och pendling.
Under landsbygdsdialogen redogjorde Henrik Lönngren och Linus Enochson på teknik- och fritidsförvaltningen om processen.
– Trafikverket har påbörjat upphandlingen av entreprenör. Processen beräknas vara klar i februari 2025 och trolig byggstart är efter sommaren 2025. Bygget beräknas vara klart hösten 2027 och just nu pågår lantmäteriförrättningar av en enskilda vägar. Det är omfattande åtgärder som kommer att pågå ett par år, men möjligheten till cykling in till Värnamo kommer också att förbättras i och med bygget av förbifarten samt den kommande ombyggnationen av 27:an mellan Ulås och Bredasten, berättar duon.
Taggar

Dela


1 reaktion på Efterlängtad förbifart på gång

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *