Nyheter

Efter hotet mot skolan – skolchefen JO-anmäld

Nyheter För en tid sedan berättade en elev på en skola i kommunen att denne planerat att genomföra en skolskjutning. Nu har en vårdnadshavare anmält skolchefen Johan Grahn till Justitieombudsmannen (JO).

Kritiken riktar sig mot en intervju Johan Grahn gjorde med P4 Jönköping den 13 september där han ska ha sagt att vårdnadshavare till elever informerats dagen före och att dom inte haft något behov av att informera elever och vårdnadshavare i samband med händelsen.

”Kunna kräva att man inte tystar ner”

Den 2 september, alltså en och en halv vecka innan informationen gick ut så skrev Värnamo.nu om det hela. Vårdnadshavaren som står bakom JO-anmälan är kritisk till att informationen dröjt så pass länge.
”Det råder skolplikt i Sverige och efter som att föräldrar och vårdnadshavare måste lämna sina barn till skolan så bör det också kunna krävas att man från Barn-och utbildnings förvaltningens sida inte tystar ner så allvarliga händelser som mordhot faktiskt är och att det är den utgångspunkten förvaltningen måste ha när hot om skolskjutning riktas till en skola”, står det bland annat att läsa i anmälan.

Personen menar också att det är felaktigt att vårdnadshavarna ska ha fått information.
”Vi fick information via sociala medier om vad som hänt. Vad skolan och Barn-och utbildnings förvaltningen informerat om är bara fem punkter om sekretess. Inte ett ord om vad saken gäller. Den infon kom som sagt den 12 september i den skolan”.

Vårdnadshavaren skriver också att barn från en annan skola brukar vistas på högstadieskolan för lektioner och måltider. Föräldrarna till de barnen ska enligt anmälan blivit informerade 13 september.

Genrebild. Foto: David Alin

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *