Nyheter

Efter Babet – mulet och grått i hela landet

Nyheter Efter storm kommer gråmulet uppehållsväder. De kommande tio dagarna ser ungefär likadana ut. – Vädret kommer gå i gråskala, säger meteorologen Josefine Qvarnesjö-Bergstedt.

– Vädret kommer gå i gråskala, säger meteorologen Josefine Qvarnesjö-Bergstedt. Bild: David Alin

Det blev en dramatisk fredagskväll och natt mot lördag när stormen Babet drog in över södra Sverige. Den kommande veckan blir betydligt lugnare.

– Det kommer inte att vara så stora variationer från dag till dag. Molnen dominerar, säger Josefine Qvarnesjö-Bergstedt, meteorolog vid StormGeo, till Expressen.

Under måndagen och tisdagen kan det komma lite lättare regnstänk i söder med en temperatur på mellan fem till tio plusgrader. 

Regnväder drar in

På onsdag drar ett regnväder in över östra Götaland.

– Det ser ut som att det skulle kunna komma ganska mycket regn under onsdagsdygnet, framför allt på ostkusten, säger Josefine Qvarnesjö-Bergstedt.

På torsdag blir det gråmulet uppehållsväder och på fredagen väntas några regnstänk. 

– Det är inte så stora variationer. Det ser ut att bli mulet i hela landet under veckan.

Mulen höstlovsstart

Nästa helg markerar starten på höstlovet. På lördagen sveper ett nytt regnväder in i Götaland, medan det är fortsatt mulet i övriga landet. Höstlovsveckan inleds likadant: med kallt i norr och mildare i söder. 

– Det är ett läge här de kommande tio dagarna där det ser ungefär likadant ut. Mulet och ont om sol, säger Josefine Qvarnesjö-Bergstedt.

Taggar

Dela