Nyheter

Dyrare kök men slutsumman ska hållas

Nyheter Under en femårsperiod med börja 2017 ska ett antal byggen och renoveringar av kök i kommunala lokaler göras

Arkivbild

Det gjordes en förstudie som pekade ut de behov som förelåg gällande kök och köksutrustning i de kommunala verksamheterna. Det avsattes 135 miljoner kronor under perioden för att klara av de investeringar som pekades ut.

Det som redan är klart investeringar på Expoområdet och Gröndalsskolns tillagningskök. Det har dessutom bytts en del köksutrustning på gymnasieskolan i väntan på en större ombyggnad. Aktuellt just nu är att Mossleskolans köksombyggnad ska ut på upphandling, Trälleborgsskolans kök kommer att skötas i samband med hela skolprojektet. Däremot har köksombyggnaden på Linneberg pausats. Det visar sig att Omsorgs- och Serviceförvaltningarna planerar att inte besluta om tillagningskök med matservering på Linneberg. Eftersom det kan bli så att de avsatta investeringsmedel som avsatts, 135 miljoner, kan vara för lite avser tekniska att kunna använda dessa medel från Linneberg för att täcka underskott för pågående och planerade projekt.

Kommer ni att klara er inom det anslag som är avsatt?

– Det finns ing garantier, säger tekniska nämndens ordförande Gottlieb Granberg. Prognosen är att vi ska klara att hålla budgeten men att garantera för framtida händelser ligger inte för mig fortsätter Gottlieb Granberg.

Resultatet av utskottets resonemang är att de föreslår kommunfullmäktige att omfördela medel för Linnebergs köksombyggnad till ombyggnaden av kök och matsal i

Hus F på Expoområdet, Gröndalsskolans tillbyggnad av kök samt till Mossleskolans köksombyggnad enligt Tekniska förvaltningens förslag.

Taggar

Dela