Nyheter

Droger, rattfull 70-åring samt grov olovlig körning

Nyheter Polisen har sedan i onsdags gjort flera ingripande mot bland annat narkotikapåverkade och rattfyllerister.

En 70-årig bilförare miste körkortet direkt, efter en kollision vid Bredasten. Arkivfoto

Vid 14.30-tiden på onsdagen påträffade polisen två kvinnor, 17 respektive 18 år gamla, i Värnamo.

Båda visade tecken på att vara drogpåverkade och fick därför följa med polisen för att lämna prov.

Ett par timmar senare var det ytterligare en kvinna som polisen ertappade då hon visa tydliga tecken på att vara drogpåverkad.

Alla tre är nu misstänkta för narkotikabrott, eget bruk.

På torsdagen kom det också in en anmälan om en kapellskärning vid Hörle Rastplats, vid E4:an. Föraren, som inte var svensk medborgare hade inte mycket information om sin last att ge till polisen. Polisen vet än därför inte vad som stulits från lastbilen.

Vid 13.30 på torsdagen fick polisen göra ett ingripande vid järnvägsstationen i Värnamo. En man i 35-årsåldern från Värnamo uppträdde stökigt. Polisen tog med mannen, som nu är misstänkt för narkotikabrott, eget bruk.

Vid 16.00-tiden på torsdagen stoppade polisen en personbil i Hörle. Polisen misstänker att mannen var drogpåverkad och han fick därför lämna prov. Dessutom så saknade mannen körkort. an har därför gjort sig skyldig till grov olovlig körning. Detta på grund av att han tidigare ertappats köra bil utan körkort.

Utan körkort är numera också en man i 70-årsåldern från Värnamo. Vid 00.30 i natt fick polisen larm om att två bilar kolliderat vid Bredasten. Som brukligt vid sådana olyckor fick båda förarna blåsa. Den 70-åriga mannen blåste då motsvarande 0,72 promille. Polisen tog därför mannens körkort på platsen.

Arkivfoto

Taggar

Dela