Nyheter

Dramatiskt fall på skogsväg

Dramatiskt fall på skogsväg

Nyheter För en dryg vecka sedan var kontraktsprosten Magnus Hullfors med om en olycka då han ramlade på en skogsväg nära bostaden i Gällaryd utanför Bor men lyckades få tag på sin tappade telefon och kunna ringa efter hjälp.

Magnus Hullfors

I går var Magnus på plats på Stiftsgården Tallnäs utanför Skillingaryd för mottagande av den nya prästen Kerstin Widén. Det var precis att Magnus kunde medverka.

Händelsen för en dryg vecka sedan var obehaglig. Han var ensam hemma och gick på sin kvällspromenad på en grusväg.

– Jag ramlade, men Gud är god och jag hittade i mörkret min mobiltelefon, som fallit ur fickan i fallet, berättar Magnus.

Dessbättre kunde han alltså kalla på hjälp, annars vet man inte hur länge han hade fått ligga där.
– Efter en timma i vägkantens snödriva togs jag med ambulans till ett av Sveriges bästa sjukhus. Värnamo sjukhus med dess personal överträffar det mesta av värme och omsorg, säger Magnus.

Det visade sig att han hade brutit höften.

Även om det tar lång tid att bli återställd bestämde sig Magnus för att medverka i lördagens ceremoni på Tallnäs. Stiftsgården betyder mycket för honom. Han var själv föreståndare och präst på Tallnäs åren 1989–1996. Som prost för Östbo kontrakt har han ju som en av sina uppgifter att ha kontakt med alla pastorat, församlingar och präster.

Tallnäs har på senare år saknat en präst men nu har man fått Kerstin Wredén som egentligen gått i pension men som fortsätter som präst på den fina stiftsgården utanför Skillingaryd.

– Jag tror att det kommer att bli mycket bra med denna lösning, noterar Magnus Hullfors.

Taggar

Dela