Nyheter

Direkt från kommunfullmäktige i Värnamo

Nyheter Nu klockan 18.00 startar kvällens kommunfullmäktigemöte i kommunhuset. Mötet började med olika föredragningar.

Tobias Hörnquist, vd för Gummifabriken, berättade om dagsläget på "Gummi".  [1/11]

Dagens kommunfullmäktige.  [2/11]

Socialdemokraterna.  [3/11]

Kommunfullmäktiges ordförande Christer Fjordevik (KD).  [4/11]

Mikael Bjurelid berättade att Brasseri Madame nu öppnat och fått en flygande start. – De har fått 2 000 bestsällningar redan, berättade han.  [5/11]

Tobias Hörnquist är en flitigt återkommande gäst på Kommunfullmäktige.  [6/11]

Åke Wilhelmsson (S)  [7/11]

Socialdemokraternas kommunalråd Ulla Gradeen.  [8/11]

Moderaternas kommunalråd Gotlieb Granberg.  [9/11]

Maria Johansson (C)  [10/11]

Johan Nissinen (SD)  [11/11]

Först ut var vd:n för Gummifabriken, Tobias Hörnquist. Han berättade att i stort sett samtliga underleverantörer är kvar och vill fullfölja arbetet med Gummifabriken. Törnquist berättade också att allt pekar på att budgeten kommer att hållas.

Information lämnades också om det planerade Racketcenter. Där framkom det att bidraget från Allmäna Arvsfonden blir 3,5 miljoner, i stället för 7,8 miljoner som man ansökt om.
Från kommunens sida framkom det att kommunen kommer att kunna utnyttja hallen, som motprestation för ett kommunalt lån. Bland annat så räknar man med att skolorna i kommunen ska kunna använda hallens banor.

Förslaget om en ny policy för integrationspolitik gick igenom utan någon större debatt. Maria Johansson (C) yrkade bifall till kommunstyrelsens förslag. Johan Nissinen från (SD) yrkade att frågan skulle återremitteras. Så blev dock inte beslutet och (SD) reserverade sig mot förslaget.7-10 på dagordningen handlade bland annat om en reviderad investeringsbudget och reviderad investeringsplan. Socialdemokraterna presenterade ett eget förslag som motvikt till Alliansen förslag. Beslutet blev dock Att den Alliansens förslag gick igenom. (S) reserverade sig mot förslaget.

Förslaget om ett överlåtelseavtal mellan Värnamo kommun och kommunalförbundet Samverkan Återvinning Miljö, (SÅM), klubbades igenom utan debatt. Beslutet innebär att GGVV-kommunerna nu kan starta sitt gemensamma bolag som ska ta över sophanteringen i kommunerna.

Ny taxa för ansökning- och tillsynsavgifter beslutades utan debatt.

Nya taxor för sotning, tillsyn och prövning enligt miljöbalken samt förslag om ny taxa för livsmedelskontroll antogs också. De nya taxorna kommer att gälla från den 1 januari 2018.

 

Taggar

Dela