Nyheter

Digitala parkeringslösningar gäller på kommunens parkeringar

Nyheter Sedan i måndags morse gäller sms- och appbetalning på kommunens parkeringar.

Sedan i måndags morse gäller sms- och appbetalning på kommunens parkeringar.

Det gäller på de fyra kommunala parkeringarna Kvarteret Gåsen (Myntgatan), Kvarteret Björnen (Gamla Laga Gyllen), Gillet (vid Best Western) och Kvarteret Rudan (Sten Stures). För betalning av parkering samarbetar Värnamo kommun med app-leverantörerna EasyPark, ePARK och Parkster. Du kan betala med smarta telefoner och med sms i samtliga mobiltelefoner.

Just nu gäller avgiften två kronor per timme på parkeringarna, men dessa kommer att ändras över tid. Detta med anledning av att kommunen håller på att ta fram nya riktlinjer för parkering i Värnamo kommun. I de riktlinjerna finns förslag på nya avgifter med, vilket vi har skrivit om tidigare.

”Alternativet med p-skiva har övervägts, men eftersom privata parkeringsägare i staden inte visat intresse för detta, har en enhetlig lösning valts för att undvika förvirring. Införandet av p-skiva på de fyra kommunala parkeringsplatserna skulle ha minskat de privata aktörernas intresse av att behålla sina parkeringsplatser utan intäkter, vilket i sin tur skulle ha ökat risken för färre parkeringsplatser i centrala Värnamo. I andra städer där p-skiva används på samtliga parkeringar äger kommunen troligen parkeringarna själva, vilket inte är fallet i Värnamo kommun”, skriver kommunen på sin hemsida.

LÄS MER:  Förslaget: Parkering ska kosta – dygnet runt
Taggar

Dela


8 reaktioner på Digitala parkeringslösningar gäller på kommunens parkeringar

Alla ökade kostnader handlar väl i grund och botten på alla vansinniga och dyra projekt de kommunansvariga har genomfört utan eget ansvarstagande och önskar fortsätta genomföra… utan eget ansvarstagande, i grund och botten inget olikt politiker genom åren på riksplanet hållit på med.

Gör om och gör rätt, vi finner oss inte i detta ständiga mjölkande på varje surt förvärvad krona.

Jag föreslår att alla kommungubbar som hittar på dessa meningslösa avgifter ska få betala samma avgifter på alla tomter som ligger närmare än 200 meter från en sjö i Värnamo kommun. Vill de inte betala det så får de väl sälja sina fina bilar och ta cykeln från lyxvillan till kommunhuset när de ska rösta om nya avgifter på kommunens invånare.

Då var det slutparkerat i Värnamo centrum. Inte en chans att man ställer bilen där nu när man givit parkeringsmaffian fria tyglar att lappa bilar på kommunal mark. Krångligare sätt att parkera på får man leta efter. Nu blir det handel utanför Värnamo i stället! Trist för butiksägarna som drabbas.

Det var en konstig bortförklaring att de privata parkeringsägarna inte accepterar P-skiva. Har kommunen inga egna intressen i att vara ett alternativ till de privata? Här skulle kommunen föregå med gott exempel i stället för att vika ner sig! De privata överlever säkert ändå om det finns en marknad för att parkera på deras områden. Det är så marknadsekonomin fungerar. Ser jag en fördel med att parkera på en privat parkering så är jag också beredd att ta den kostnaden och det krånglet som deras lösningar innebär.

Något felar i Värnamo – parkeringen Storgatan/Lagmansgatan saknar sms- och appbetalning – vad kan det bero på?

Varför inte vid stadshuset? Där om någonstans behövs det cirkulation på parkeringar. Eller är det de för några år sedan när en väninna blev utskälld för att hon parkerade där för att det var stadshusets parkering. Kan det bero på det?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *