Nyheter

”Det har blivit en ny träffpunkt”

Nyheter När verksamheten i Mariakyrkan blev liggandes på is på grund av pandemin, ville församlingsmedlemmar hålla liv i gemenskapen.

Sedan första advent har makarna Claes och RosMarie Johannesson och Ulla Winton varje lördagsförmiddag, förutom nyårsdagen, bjudit invånarna på kaffe och en stunds gemenskap utanför Mariakyrkan.

Sedan första advent har Ulla Winton och makarna Claes och RosMarie Johannesson varje lördagsförmiddag, förutom nyårsdagen, stått utanför Mariakyrkan och bjudit invånarna på kaffe och en stunds gemenskap. 

– Det är många som känner sig isolerade nu. Pandemins intåg gjorde att den kyrkliga gemenskapen, som för många var något av veckans höjdpunkt, blev åsidosatt. Vi ser det här möjlighet att skapa en fortsatt gemenskap. Att dessutom få göra det över en kopp kaffe gör mycket för många, säger RosMarie Johannesson.

– Ingenting har hejdat oss. Vi har till och med stått i minusgrader, men vi vet att vi gör det för en god sak. Det roligaste är att det brukar komma mellan 15 till 20 personer varje gång, så det börjar bli något av en tradition. I dag, den 20 mars, står vi här för den 15:e gången och vi kommer att fortsätta stå här tills pandemin har lagt sig, säger Claes Johannesson. 

Att gemenskapen ger ringar på vattnet intygar Ulla Winton.

– Förra gången vi stod här, den 6 mars, var det några pojkar som frågade om vi bjöd på chokladmjölk, vilket vi tyvärr inte hade då. Nu har vi börjat med det och det märks att människor uppskattar den här lilla stunden, säger Ulla Winton. Vi vet vad vad gemenskapen gör för människor och det här är vårt sätt att skapa gemenskap. 

När tidningen är på besök blir Gunbritt Johansson serverad en kopp kaffe av RosMarie Johannesson.

– Jag vill att du ska skriva att det här har blivit en ny träffpunkt. Jag kommer hit varje lördag och jag uppskattar gemenskapen. 

Taggar