Nyheter

Det blir bybibbla i Horda

Nyheter Raymond Pettersson (C) ledamot i kulturnämnden kommenterar att ”’vi är unika i länet” när bybibblan kommer till Horda

Raymond Pettersson är både region-, nämndpolitiker och som lärare på Fenix kunskapscentrum i Vaggeryd ser han ett problem med barn och ungas läsande. 

– Det är illavarslande siffror som visar barns läsande. Från år 2000 har läsandet minskat med andelen, för pojkar, från hälften till en tredjedel, och flickor, från en tre fjärdedelar till hälften. Det är en kraftig minskning och vi måste hitta litteratur som ungdomarna vill läsa. Vi behöver göra något för att barn och unga ska läsa mer, säger Raymond Pettersson (C) när vi träffar honom och hans partikollegor utanför Horda skola under torsdagsmorgonen. 

I Värnamo finns idag ett stadsbibliotek, fyra filialer och en bokbuss. 

– Bokbussen besöker Horda varje torsdag men vi nöjer oss inte riktigt med detta. Vi kommer att satsa på meröppet vid våra filialer samt att öppna en bybibbla i Horda, Nydala och Ohs. Bybibblan kommer att vara i miniformat med fräscha nya böcker samt tillgång till dator. Man kan även beställa böcker från stadsbiblioteket med hämtning i bybibblan. 

– Horda är ett samhälle med tillväxt och när man gör en utbyggnad av förskolan vill vi från kulturnämnden vara med att stärka och stimulera barns läsande. Det sker en enorm utveckling av digitalt bibliotek och det finns inga begränsningar. Vi har också filmer man kan se via sitt lånekort. Bybibblan är unikt i länet och vi kommer att anordna en sådan här i Horda, vid skolområdet, avrundar Raymond Pettersson (C). 

Raymond Pettersson (C) "Vi ska ha en bybibbla i Horda"

Taggar

Dela


2 reaktioner på Det blir bybibbla i Horda

Vilket bra förslag, härligt att Centerpartiet driver på i de mindre orterna, hoppas nu att detta blir välbesökt

Kommentarsfunktionen är stängd