Nyheter

Det är ljus till Hånger

Nyheter Som vi berättade igår avslog kommunfullmäktige motionen om gatljus till Hånger, som redan finns... Tekniska utskottets ordförande Gottlieb Granberg (M) förklarar varför

Arkivfoto; Gottlieb Granberg (M) svarar

Gatljus eller inte till Hånger. Kommunfullmäktige avslog i december motionen från (SD) som önskade ljus till Hånger. Läsarreaktionen lät inte vänta och vi har under morgonen pratat med Gottlieb Granberg (M) som är tekniska utskottets ordförande.

– Kommunfullmäktige ska bifalla eller avslå motioner som lämnas in. Det behövdes inte säga ja till motionen då landsbygdsdialogen redan var i gång och gatljusen var till och med klara när beslutet togs, vilket vi inte informerade ledamöterna om under fullmäktige. Det här är tyvärr ett vanligt missförstånd när man lämnar medborgarinitiativ eller motioner. Det är svaret på motionen vi ska lämna. Antingen ja eller nej. Nu blev det nej på den här motionen för den redan var igång. (SD), som har lämnat motionen, är inte med i tekniska utskottet, så de var inte heller informerade om läget, svarar Gottlieb Granberg (M).

Det var i går vi berättade om avslaget, finns att läsa här.

Taggar

Dela