Nyheter

Designskola beviljas statligt stöd

Nyheter I ett pressmeddelande i dag meddelar Vandalorum att museets designskola får ett statligt stöd på 150 000 kronor från nämnden för hemslöjdsfrågor. Totalt skickades 171 ansökningar in till nämnden, men bara 24 beviljades.

I ett pressmeddelande i dag meddelar Vandalorum att museets designskola får ett statligt stöd på 150 000 kronor från nämnden för hemslöjdsfrågor. Bild: Press

Vandalorums Designskola för barn och unga är en för Sverige unik verksamhet. Designskolans grupper i åldrarna 8 till 11 respektive 12 till 15 år träffas en gång i veckan i Vandalorums Formstudio. Barnen arbetar med eget skapande, möter professionella formgivare och konsthantverkare, gör studiebesök hos hantverks- och tillverkningsföretag samt experimenterar med för regionen typiska tillverkningsmaterial. Designskolan leds av Vandalorums konst- och designpedagoger i nära samarbete med nationellt och internationellt verksamma konsthantverkare och formgivare.

”Det finns en rik tradition av att erbjuda värdefulla fritidsaktiviteter för barn och unga inom till exempel sport, natur, musik, teater, konst och dans. Ett område inom vilket den här typen av fritidsaktiviteter sällan erbjuds är design, även om detta är ett område som är av vikt för framtiden, och som har en särskild relevans i Jönköpings län med sin omfattande tillverkningsindustri. Genom Designskolan ges barn nya erfarenheter och sociala sammanhang, men också kunskaper som i framtiden kan omvandlas till en värdefull bas vid utbildnings- och yrkesval. Designskolan har även riktat stöd från Värnamo Energi, Oscar och Maria Ekmans Donationsfond samt Kulturrådet”, skriver museet i ett pressemeddelande.

Taggar

Dela