Nyheter

Dementerar inblandning i NSF: ”Fruktansvärt obscent”

Nyheter Morgan Svensson pekades i Expressens granskning ut som nazist. Nu slår han tillbaka mot anklagelserna. – Jag har aldrig identifierat mig med den ideologin, säger han till Värnamo.nu.

Morgan Svensson pekades i Expressens granskning ut som nazist. Nu slår han tillbaka mot anklagelserna. – Jag har aldrig identifierat mig med den ideologin, säger han till Värnamo.nu.

I veckan presenterade Expressen en granskning av politiker med bakgrund i högerextrema kretsar. En av personerna som uppmärksammades i granskningen var Värnamobon Morgan Svensson, som enligt Expressens uppgifter ska ha haft medlemskap i NSF, Nationalsocialistisk front, i slutet av 1990-talet.

– Det var mer info än vad jag hade, svarade jag när reportern ringde. Visst att jag har varit en vilsen själ och sökande person i livet, men jag har aldrig identifierat mig med sådan ideologi. Jag bar en bomberjacka på en maskerad och jag hamnade på en demonstration på fyllan. Det är allt, mer än så var det inte. Mina arbetskamrater bara skrattade när de läste artikeln, det här har blåsts upp till sådana oerhörda proportioner, fruktansvärt obscent. Nazismen har aldrig betytt något för mig, den frågan har aldrig varit aktuell. Jag sade till reportern att hade du kunnat åka tillbaka i tiden och du hade fått träffa mig vid den tidpunkten de här anklagelserna gäller så hade du sett en människa som redan ligger ner på marken, säger Morgan Svensson och fortsätter:

– De som följer mig på sociala medier vet att jag dagligen står upp emot tyranni. Det blir rätt smärtsamt när de gräver i sådana här saker, jag är en familjefar och gör allt för min sambo och mina barn, säger han.

Morgan Svenssons uppväxt präglades av utanförskap. Som ung skilde sig hans föräldrar tidigt och han flyttade med sin mamma till Kungsmarken i Karlskrona. Han var en identitetssökande själ.

Det är många omständigheter och dimensioner som inte kan kokas ihop lättvindigt. Det blir en bok då. Jag blev utåtagerande då omgivningen var utåtagerande.  Jag bytte skola och började i specialklass för att komma ifrån. En lång vandring för mig tog sin början.

I dag är han en familjefar som står för motverkandet av mobbning i samhället. 

– Jag vill inte se en samhällsutveckling där vi ser mobbning men där vi inte tar tag i problemet. Mobbning skapar problem med segregation, polarisering och förutfattade meningar. Vi måste ta tag i de problemen. 

Han stod på Sverigedemokraternas valsedlar till kommunfullmäktige, men har dragit tillbaka sin kandidatur och är inte längre en offentlig person.

– Jag är en bland alla andra, avrundar Morgan. 

Taggar