Nyheter

Delgiven misstanke om mord

Delgiven misstanke om mord

Nyheter Den man som misstänks för dubbelmordet i Norrahammar i Jönköping har nu även delgivits misstanke för två mord och grov mordbrand i Hökensås.

Utredningen av den brand där två personer miste livet i Hökensås i mars återupptogs nyligen av polisen i region Väst. Förundersökningsledningen övertogs i samband med det av åklagare i Jönköping och polisens grupp för grova brott i polisområde Jönköping fick hand om utredningen. Uppgifter som kommit fram i det arbetet har gjort att det nu finns en misstänkt gärningsman.

– Den man som är häktad misstänkt för två fall av mord och mordbrand i Norrahammar har blivit informerad om att han även misstänks för två fall av mord och grov mordbrand i Hökensås, säger Anders Brokelind på åklagarkammaren i Jönköping.

Mannen delgavs misstanken vid förhör under gårdagen (måndag) och kommer att höras ytterligare under utredningens gång. Mannen är i 50-årsåldern och misstänks i nuläget för fyra mord och två fall av grov mordbrand.

– I det utredningsläget vi är nu har vi svårt att gå in på vilka omständigheter det är som gör att mannen misstänks även i Hökensåsbranden. Det är uppgifter som polisens utredare behöver behålla för sig själva, exempelvis inför de fortsatta förhören, säger Anders Brokelind.

Dela