Nyheter

Dans och rytm på Tofthagaskolan

Nyheter Ann Erlandsson från kulturskolan i Värnamo lär ut dans till elever vid Tofthagaskolan efter projektbidrag från bygdeföreningen. "Roligt att dansa - ger mig energi resten av dagen" var en av elevernas kommentar vid besöket i sporthallen.

Rytm var dagens övning  [1/16]

Ann Erlandsson bor i Tofteryd och jobbar på kulturskolan i Värnamo som danslärare  [2/16]

"Sträck upp armarna"  [3/16]

Dagens övning  [4/16]

Rytm och takt hittades  [5/16]

Jessica Jansson från Bondstorp är idrottslärare på Tofthagaskolan  [6/16]

Hitta rytmen  [7/16]

Ann instruerar  [8/16]

Rytm och takt var huvudtemat i dagens lektion  [9/16]

Blivande showdansare på bygdens revy  [10/16]

Duktiga elever  [11/16]

  [12/16]

  [13/16]

Dans och rytm  [14/16]

Dansläraren Ann Erlandsson tillsammans med skolans rektor Maria Boberg  [15/16]

Glada elever, från vänster Olle, Ida och Elsa  [16/16]

Danslektioner på skoltid har blivit en verklighet för eleverna på Tofthagaskolan i Tofteryd. En gång i veckan kommer Ann Erlandsson, boende i trakten och danslärare på Kulturskolan i Värnamo, till sporthallen intill Tallnäs för att eleverna ska få öva dans. Det är Tofteryds Bygdeförening som har gjort detta möjligt då intäkter från Tofterydsrevyn går tillbaka till ungdomarna i bygden och att det fanns önskemål att få ta tillvara på musik och dans.

– Jag är en resurs här på skolan och jag värnar om min hembygd och våra barn, säger Ann Erlandsson innan danspasset i sporthallen drar igång.

– Dans är en scenkonst och här, en gång i veckan, showdansar vi. Viktigt att man vågar visa rytmen i kroppen och man märker väl här på barnen att föräldrarna ingår i revyn, då det här är en naturlig del hemma, menar Ann.

På skolan jobbar Jessica Jansson som idrottslärare och hon är mycket stolt över sina elever i Tofteryd.

– Att vi kan hjälpa varandra är viktigt och här är många blivande revydansare, säger Jessica med ett leende och sneglar ut över årskurs 5–6 som precis intagit sin plats i sporthallen.

Varje danspass är 40 minuter långt och alla elever i alla årskullar ska få gå på danslektion. Idag är det 14 elever som ska få lära känna rytmen och takten i musiken.

Skolans rektor, Maria Boberg, kommer också förbi sporthallen för att känna rytmen av dagens lektion.
– Det här är fantastiskt för skolan att man får danslektioner. Vi har även ett fritidsprojekt på måndagar där eleverna sjunger i kör. Vi märker att det ger så mycket tillbaka, säger en stolt rektor.

Vid en liten kort paus får reportern träffa Olle, Ida och Elsa, tre av dagens elever. Med ett stort leende säger trion;
– Det här är jätteroligt! Vi får sån energi resten av dagen i skolbänken. Musiken är bra! Och vi alla tre ska vara med i Tofterydsrevyn nästa gång.

Taggar

Dela