Nyheter

Dans i Folkparken

Nyheter När Christer Djup sätter sig i bilen och åker från Jönköping till Värnamo så är det med en klar målsättning.

Christer Djup leder buggkursen i Folkets park.  [1/15]

  [2/15]

  [3/15]

  [4/15]

  [5/15]

  [6/15]

  [7/15]

  [8/15]

  [9/15]

  [10/15]

  [11/15]

  [12/15]

  [13/15]

  [14/15]

  [15/15]

Att lära så många Värnamobor som möjligt att dansa bugg. Eller, för den delen, se till att de som redan kan dansa får möjligheter att underhålla sina kunskaper.

Under nio kvällar i vår och på försommaren har han haft sin kurs i Värnamo Folkets Park. Inne i Rotundan har folk dansat flera timmar i sträck, allt under ledning av Christers instruktioner.
Det är inte första gången som han och hustrun Kristina arrangerar kurs i Värnamo.
Under 25 års tid har han gjort sig känd i danskretsar. Bland annat såhar han tävlat i dans och dessutom så dömer han tävlingsdansare.

Han berättar att det är lite halvtrögt med dansare i Värnamo. I Jönköping är det ett större sug, men där finns ju å andra sidan också ett större underlag. Speciellt så här efter sommaren brukar det vara lite sin och så med deltagarantalet. Semestrarna ställer till det och folk är bortresta eller har annat för sig. Ändå kom det ett tio-tal par i kväll som var redo att fortsätta att förkovra sig i buggens ädla konst.

– När vi börjar på våren brukar det komma många som är riktigt danssugna. Sedan blir det lite sämre när vi precis ska börja höstsäsongen, men det brukar bli fler dansare efter några gånger, konstaterar han.
I kväll börjar han med ett pass som är en direkt fortsättning på vårens kurser.

– Sedan börjar en mer avancerad kurs som håller på i två timmar. Men en del entusiaster är med och dansar hela kvällen, slutar han.

Taggar

Dela