Nyheter

Coronaviruset i dag måndag…

Nyheter Om coronaviruset i dag: 55 personer i länet har konstaterats smittade av convid-19, coronaviruset, men mörkertalet anges vara stort då de personer med gott allmäntillstånd inte testats. Uppdaterad text

• Nationellt
Undvik att resa, även inom Sverige. Resor ökar smittspridningen, tänk därför efter om din resa är nödvändig, uppmanar Folkhälsomyndigheten. Det gäller framförallt Stockholm och fjällvärlden.
Det är inte acceptabelt att arrangera verksamhet där människor tränger ihop sig, som diskotek, pubar och barer, enligt Folkhälsomyndigheten.

• Regionalt
Planerade operationer i länet där patienten behöver ligga inne på sjukhus, och som kan vänta, är inställda till och med 27 mars. Alla patienter som berörs får besked.
Det är besöksförbud på länets tre sjukhus. Det kan finnas särskilda skäl till besök och då kontaktar du personalen.
Antalet bekräftat smittade personer i Jönköpings län är 55 personer.

Uppdaterad text; Tio av dem behöver sjukhusvård varav två av dessa behöver intensivvård. Totalt är 500 personer i länet testats men mörkertalet är stort. Den med gott allmäntillstånd som får symtom på coronasmitta testas inte, utan råds att isolera sig.

• Evenemang
NBV i Skillingaryd pausar sina showdanser

• Gränser
Fler och fler länder stänger sina gränder på grund av risk för coronasmittan

• Hög smittrisk
Risken för smittspridning av coronaviruset i Sverige bedöms som mycket hög. Folkhälsomyndigheten uppmanar människor med symtom att undvika sociala kontakter för att inte smitta andra.

Viruset smittar när droppar och sekret överförs, när någon hostar eller nyser, antingen direkt eller via kontakt mellan personer. Tvål och vatten skyddar mot smitta och även handsprit kan hjälpa om du inte har möjlighet att tvätta händerna noga. Hosta och nys in i ditt armveck och undvik att ta på ditt ansikte.

• Vi publicerar inte allt
När det händer saker i vår närhet som engagerar blir det väldigt lätt rykten och olika felaktigheter. Vi är därför noga med att kontrollera exempelvis kommenterar i våra tidningar och tar inte med sådana som är vilseledande. Vi har de senaste dagarna tagit bort ett tiotal sådana kommentarer, främst om ryktesspridning kring coronavirus på skolor.

• En bra plats för att få central information är https://www.krisinformation.se/

Arkivbild

Taggar

Dela