Nyheter

Coronaviruset i dag torsdag…

Nyheter Om coronaviruset i dag: Två nya dödsfall i länet under senaste dygnet. Uppdaterat; 14,03

• Nationellt – internationellt
Fotkhälsomyndigheten rapporterar kl. 14.00 i dag: 12 540 sjukdomsfall, 996 intensivvårdade och 1 333 avlidna.
USA rapporterar höga smittfall medan Italiens minskar.
Folkhälsomyndighetens statistik för onsdagen visar på 11 927 sjukdomsfall, 954 intensivvårdas eller har intensivvårdats och 1 203 avlidna. (Fotnot; Onsdagens siffror)

20 000 Volvoanställda går tillbaka till jobbet på måndag samtidigt som Volkswagen startar upp fabriker i Europa.

• Regionalt
I dag den 16 april rapporterar Folkhälsomyndigheten att hittills har 37 personer avlidit i Jönköpings län på grund av coronaviruset

55 patienter med bekräftad coronasmitta får idag sjukhusvård i Jönköpings län. 16 av patienterna får intensivvård. Två personer har avlidit senaste dygnet, en person i åldern 71 – 80 och en person i 61 – 70 år. 2 818 personer har testats.

Sju personer på ett och samma äldreboende har avlidit i Gnosjö kommun.
Folktandvården i Region Jönköpings län upphör tillfälligt med viss tandvård, skriver regionen i ett pressmeddelande. Det handlar om ett tillfälligt stopp för kraftigt aerosolbildande behandlingar, som behandlingar där till exempel vissa borrar och ultraljudsinstrument används.

• Lokalt

• Hög smittrisk
Risken för smittspridning av coronaviruset i Sverige bedöms som mycket hög. Folkhälsomyndigheten uppmanar människor med symtom att undvika sociala kontakter för att inte smitta andra.

Viruset smittar när droppar och sekret överförs, när någon hostar eller nyser, antingen direkt eller via kontakt mellan personer. Tvål och vatten skyddar mot smitta och även handsprit kan hjälpa om du inte har möjlighet att tvätta händerna noga. Hosta och nys in i ditt armveck och undvik att ta på ditt ansikte.

• Vi publicerar inte allt
När det händer saker i vår närhet som engagerar blir det väldigt lätt rykten och olika felaktigheter. Vi är därför noga med att kontrollera exempelvis kommenterar i våra tidningar och tar inte med sådana som är vilseledande. Vi har de senaste dagarna tagit bort ett tiotal sådana kommentarer, främst om ryktesspridning kring coronavirus på skolor.

• En bra plats för att få central information är https://www.krisinformation.se/

Arkivbild

Taggar

Dela