Nyheter

Coronaviruset i dag onsdag…

Nyheter Om coronaviruset i dag: Pappor får inte hälsa på vid BB-avdelningar vid länets sjukhus - se även separat artikel klockan 17.20

Igår beslutade regeringen att stänga gymnasieskolorna, högskolor och vuxenutbildning. Idag stängs Fenix i Vaggeryd och imorgon Finnvedens gymnasium.

Risken för smittspridning av coronaviruset i Sverige bedöms som mycket hög. Folkhälsomyndigheten uppmanar människor med symtom att undvika sociala kontakter för att inte smitta andra.

Flera föreningar har ställt in, eller skjuter upp, sina evenemang. Bland dem märks Temakvällen ADHD i fokus i Värnamo och Kupan i Skillingaryd meddelar att butiken är stängd tills vidare. Hemköp i Skillingaryd har dock extraöppet en timme varje morgon för äldre personer.

Den senaste officiella siffran över antalet bekräftat smittade i landet är 1 167 personer. Igår meddelande regionen att nyblivna pappor stängs ute från BB-avdelningarna i Eksjö, Värnamo och Jönköping och ingen medföljande partner får heller följa med under ultraljuden. För att minska smittspridningen av coronavirus får ingen, förutom mamman och barnet, vara på BB-avdelningen efter förlossningen. Däremot får partner eller annan anhörig vara med under förlossningen förutsatt att denne inte har förkylningssymtom.

Viruset smittar via hosta och nysningar. Tvål och vatten skyddar mot smitta och även handsprit kan hjälpa om du inte har möjlighet att tvätta händerna noga. Hosta och nys in i ditt armveck och undvik att ta på ditt ansikte.

• Vi publicerar inte allt
När det händer saker i vår närhet som engagerar blir det väldigt lätt rykten och olika felaktigheter. Vi är därför noga med att kontrollera exempelvis kommenterar i våra tidningar och tar inte med sådana som är vilseledande. Vi har de senaste dagarna tagit bort ett tiotal sådana kommentarer, främst om ryktesspridning kring coronavirus på skolor.

• En bra plats för att få central information är https://www.krisinformation.se/

Arkivbild

Taggar

Dela