Nyheter

Coronaviruset i dag onsdag…

Nyheter Om coronaviruset i dag: Fler inställda valborgsmässofiranden, SM-deltävling och traditionella äggskjutning. En äldre person har avlidit i sviterna av covid-19 i länet. Uppdaterat 14.03

• Nationellt – internationellt
I dag 14.03. 8 419 personer i landet är smittade. 687 personer har avlidit. UD avråder från icke-nödvändiga resor utomlands fram till 15 juni.
I går: 7 693 personer i landet är smittade. 591 personer har avlidit. UD avråder från icke-nödvändiga resor utomlands fram till 15 juni. 

• Regionalt
59 patienter får idag sjukhusvård i Jönköpings län på grund av covid -19. 16 av patienterna får intensivvård. 1 983 personer är testade. Totalt har 18 personer avlidit i länet, varav en patient senaste dygnet, där åldern var 81–90 år.


• Lokalt
Åkers Hembygdsförening
ställer in sitt valborgmässofirande i hembygdsparken. ”Tyvärr, men det var väntat”, kommenterar ordförande Bertil Gunnarsson. Skillingaryds MK;s 50-årsfirande skulle starta med deltävling i rally-SM helgen efter midsommar. ”Nu hoppas vi att alla runt om i landet som drabbas fysiskt, psykiskt , socialt och ekonomiskt får en hoppfull vardag igen och tillfällen i livet att se fram emot med glädje, till exempel Göhlins-Skilling 500 i juni 2021.”, berättar Pia Thulin och Mats Bergman från motorklubben. Traditionsenliga äggskjutningen är inställd. ”I år skulle den 25:e upplagan av Äggskjutningen gått av stapeln på Skärtorsdagen men ställs in på grund av rådande omständigheter gällande corona. Mycket tråkigt då tävlingen är startskottet för säsongen på lerduvebanan och brukar samla runt 50 skyttar”, berättar Jan Fritz.

• Hög smittrisk
Risken för smittspridning av coronaviruset i Sverige bedöms som mycket hög. Folkhälsomyndigheten uppmanar människor med symtom att undvika sociala kontakter för att inte smitta andra.

Viruset smittar när droppar och sekret överförs, när någon hostar eller nyser, antingen direkt eller via kontakt mellan personer. Tvål och vatten skyddar mot smitta och även handsprit kan hjälpa om du inte har möjlighet att tvätta händerna noga. Hosta och nys in i ditt armveck och undvik att ta på ditt ansikte.

• Vi publicerar inte allt
När det händer saker i vår närhet som engagerar blir det väldigt lätt rykten och olika felaktigheter. Vi är därför noga med att kontrollera exempelvis kommenterar i våra tidningar och tar inte med sådana som är vilseledande. Vi har de senaste dagarna tagit bort ett tiotal sådana kommentarer, främst om ryktesspridning kring coronavirus på skolor.

• En bra plats för att få central information är https://www.krisinformation.se/

Arkivbild

Taggar

Dela