Nyheter

Citygross begåvas med solcellsanläggning

Nyheter Nyfosa fastigheter satsar hållbart. Till sommaren återfinns en solcellsanläggning på Citygross tak.

Illustration på hur anläggningen kommer att se ut. Illustration: Nyfosa fastigheter

Inför 2020 beslutade Nyfosa fastigheters styrelse att fokusera på hållbarhet, i form av miljöcertifieringar av fastigheter, gröna hyresavtal och minskad energiförbrukning. De kom fram till att solcellsanläggningar var av stort intresse och gjorde en kartläggning över vilka fastigheter i Värnamo som har störst potential för att ha en solcellsanläggning på taket. Som en av sex fastigheter valdes Citygross-butiken på Silkesvägen ut.

Vilka fastigheter som ska ha solceller baseras på en mängd olika faktorer. Citygross har en stor takyta med en bra taklutning som lämpar sig utmärkt för installation av solceller. Dessutom är det en energikrävande fastighet, säger Jonathan Möller, teknisk förvaltare på Nyfosa fastigheter.

Solcellerna kommer att vara uppradade i två rader med totalt sju sektioner, fyra i den främre och tre i den bakre raden. Solcellsanläggningen kommer enligt planerna leverera 255 kilowatt energi och blir den största av de sex anläggningarna.

– Den energin som produceras kommer sänka fastighetens energiförbrukning samt energitoppar. Vi planerar att vara helt färdiga med alla sex fastigheter innan sista maj. All dokumentation är i sin ordning, säger Jonathan Möller.

Taggar

Dela