Nyheter

Cirkusdrömmen som blev verklighet

Nyheter Luftakrobaten David Hammarberg är en av Cirkus Olympias dragplåster och vi har träffat honom, innan showen i Skillingaryd och helgen i Värnamo, för att få veta lite mer om hans ovanliga yrke.

Liten häst, David Hammarberg och stor häst poserar  [1/8]

En bit knäckebröd...  [2/8]

...lockar de stora hästarna  [3/8]

Snabb mumsbit  [4/8]

David kallar till de andra också små shetlandsponny att smaka  [5/8]

Vips, så kom de små shettisarna direkt  [6/8]

David Hammarberg är luftakrobrat. Men under tiden cirkustältet görs iordning är han gärna med djuren  [7/8]

David undrar om han syns, men det är knappt. Knäckebröd var inte dumt tyckte pållarna  [8/8]

David Hammarberg är uppväxt i Gävle. Han är 30 år ung och följer idag med Cirkus Olympia på 170 orter och uppträder på 200 shower i södra Sverige. Han är luftakrobat och är i toppform, smidig, liten och spänstig.

– Jag började på Furuviks barncirkus när jag var fyra år. Sedan gick jag cirkusgymnasiet i Gävle. Jag har jobbat med shower och uppträtt sedan 2006, börjar David berätta.

Han är luftakrobat och har trapetsnummer under föreställningen med elastiska linor. Han har även dresserat getter som han har med i ett nummer.

– Säkerheten är oerhört viktigt. Även att vi plockar upp och ner allt varje dag, sätter jag alltid upp min trapets själv och ser till att linorna är ordentligt förankrade. Jag bestämmer själv vad och hur jag ska uppträda. Jag jobbar även som showman på invigningar och kalas, men cirkussäsongen är det absolut roligaste, säger David med ett stort leende.

– Om eller när jag blir för gammal för att göra konster i en trapets kommer jag att jobba med annan showbuisness eller musikal. Min barndomsdröm har gått i uppfyllelse, avslutar David om sitt yrke som akrobat på Cirkus Olympia.

Taggar

Dela