Nyheter

Cirkus Olympia kommer till stan

Nyheter Två föreställningar arrangeras vid Sågareliden i Värnamo. Vi har fått en pratstund med cirkusartisten David Hammarberg som välkomnar stora som små till showen. – Äntligen är vi i gång, hälsar David.

Foto: Cirkus Olympia

Efter två och ett halvt års ofrivilligt uppehåll kommer Cirkus Olympia tillbaka till Värnamo. 

– Äntligen är vi i gång igen och vi kör för slutsålda hus sedan premiären i Oskarström i början av april. Jag har under pandemin fixat ny rekvisita och kostymer samt jobbat med akter för att förtrolla publiken. Bland annat får man uppleva mig flygandes i trapets och balanserandes på händer på staplande stolar, berättar David Hammarberg som är cirkusartist. 

Cirkus Olympia presenterar en två timmar lång internationell cirkusföreställning för hela familjen med skickliga akrobater, roliga clowner, vackra hästar och hundar. 

–Min största och riktiga kärlek är Cirkus Olympia. Jag träffade en clown i Polen 2010 och nu, tolv år senare, återförenas vi äntligen i samma show, hälsar David Hammarberg och nämner också att det i ensemblen finns nya medarbetare och kökspersonal men att den stora orkestern inte har anlänt till Sverige på grund av kriget i Ukraina.

Två föreställningar görs, en i kväll och en i morgon eftermiddag vid Sågareliden i Värnamo. Innan fredagsföreställningen kan man deltaga vid ett arbetsmöte som arrangeras av David Hammarberg där inga förkunskaper behövs. 

Arkivfoto från våren 2018 när David besökte Skillingaryd.

Taggar

Dela